Matcha teapor

Matcha teapor

Leírás

A matcha (japán eredetű szó: őrölt teát jelent) tea a japán teaszertartások alapja, de megtalálható a kínai teakultúrában is. Ez utóbbiban a forró vízzel leforrázott 1-2 grammnyi matcha-t bambuszseprűvel habosítják. A matcha a legfinomabb porszerű állagig őrölt zöldtea. A matcha alapjául szolgáló zöldtea cserjéket általában 4 héttel a szüret előtt már nem érheti napfény, hogy a levelek szép sötétzöldek maradjanak. Szüret után a leveleket gőzölik, szárítják, majd malomkövön finom porrá őrlik. A matcha-t elsősorban teaként fogyasztják, de főzéshez is használják kevésbé jó minőségű válfaját. Használják még fagylaltkrémek, csokoládé, pékáru vagy tejturmixok készítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

47 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek