r
Nosalty Logó

Sajttorta Purpur konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttorta Purpur konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 623 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2493 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5916.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    5468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 623 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23666.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    692 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    21870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    882 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 2493 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1972.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre elkeverjük.
  2. Tetszőleges sorrendben hozzáadagoljuk az összes többi összetevőt is, és addig keverjük őket, amíg selymes állagú krémet kapunk. Fontos, hogy a tejszínből nem kell habot keverni, hanem csak úgy simán öntsük a többihez. A kockasajtokat pedig összetörhetjük egy villával, így könnyebben keverhetők lesznek.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe vagy hőálló tálba öntjük, és 45-60 perc alatt megsütjük. A sütési idő változhat a tepsi méretétől, formájától függően, ezért nézzünk rá sokszor a sütire. Fontos, hogy hagyjuk kicsit kihűlni, miután elkészült, és csak utána szeleteljük. Ezután hűtőben kell tárolni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10102
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 22.

Receptkategóriák

Egyik ismerősömtől, Erától kaptam az eredeti receptet, amit aztán egy kicsit átvariáltam. Ha jól emlékszem, ő kockasajt helyett mascarponét használt. Nagyon finom és egyszerű süti, bár szerintem kicsit költséges is. A hozzávalókat bármilyen sorrendben össze lehet keverni, ugyanaz lesz a végeredmény. Buktató inkább az lehet, hogy mennyi ideig sütjük, mert ez a tepsi/tál méretétől, formájától függően változhat.

Hozzászólások (8)

Törölt felhasználó

a habtejszínt nem kell külön habosra keverni és úgy keverni a többihez? nem egészen világos, kicsit részletesebben is leírhatnád mit mikor teszünk bele és mit mivel keverünk össze! köszi!

Éva-Anyóca

Nem nehéz, nem bonyolult, nem drága, elfogadható nagyjából minden, de tényleg aki még ilyet, illetve ezt nem csinálta, segítség lenne a b?vebb, részletesebb leírás, hogy mit kell és miután csinálni. Néha a legegyszer?bb dolgot tudja elrontani az ember.:-)) Ne ez legyen az.Annyira fincsinek látom, és szeretném elkészíteni. Köszi.:-))

Törölt felhasználó

Sziasztok! Köszönöm az észrevételt! :-) Igaziból én is így, ilyen formában kaptam a receptet, ezért tettem fel változatlanul. Szerintem legjobb, ha mindenki maga tapasztalja ki, hogy mit milyen sorrendben tesz bele, nincs szabály. Era, akit?l a recept van, és én is minden alkalommal másképp kevertük össze a hozzávalókat, de az eredmény ugyanolyan lett. Csak simán össze kell ?ket keverni, míg csomómentes nem lesz. Változtattam a recepten, remélem, így már jobb lesz. De nyugodtan jelezzétek, ha még pontosítsak valamit! :-) Kiscsillag, a tejszínb?l nem kell habot csinálni, csak úgy eredeti formájában keverd hozzá a krémhez, és jól dolgozd össze. :-) Jó sütögetést! :-)

Audrey

Kedves Purpur! Tetszik a recepted, de nekem épp mascarponém van otthon, úgyhogy azzal szeretném elkészíteni. Meg tudnád mondani kérlek, hogy abból mennyi kellene bele a töml?s és kocka sajt helyett? Köszi, Audrey

Törölt felhasználó

Szia Audrey! :-) Ha mindkétféle sajtot mascarponéval szeretnéd helyettesíteni, szerintem 20-25 dekányi lenne a jó mennyiség. Azért írok két számot, mert ezt a sütit én még nem próbáltam mascarponéval, és nem szeretnék rossz tanácsot adni. El?ször próbáld meg 20 dkg-val, és ha krémesebb állagút szeretnél, akkor adj még hozzá ízlés szerint. Ha elkészíted, megírnád nekem, mennyit tettél bele? Beleírnám ezt is a receptbe. :-) Köszi, Purpur

nyuszuli

Köszönöm a receptet, ez veszett jóóóóóóóóóó! :) Nem volt joghurtom, tejföllel csináltam, ISTENI lett :) Viszont a macisajtot ne hagyjátok a végére, nagyon nehéz elkeverni, én végül kiszedtem,villával összetörtem és külön kevertem simára egy is cukorral és kevés masszával, majd vissza a masszába.

Törölt felhasználó

Nyuszuli, köszi a tippeket! :-) Örülök, hogy tetszik a recept! ;-)

bubusek

Ez Isteni finom! A páromnak annyira ízlett, hogy 4 nap alatt 3szor kellett megsütnöm :)

Törölt felhasználó

Jaj, de jó! :-) Nagyon örülök, hogy Titeket is meghódított! ;-)

huli68

Most lett kész, még langyosan megkóstoltam, nagyon jó lett, köszi

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! :-) Örülök, hogy ízlett! :-)

Vichy27

Nagyon finom, egyszer? recept! Nagy kedvenc nálunk, pár hét alatt többször is elkészítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek