Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttorta Purpur konyhájából

Sajttorta Purpur konyhájából
Sajttorta Purpur konyhájából
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik ismerősömtől, Erától kaptam az eredeti receptet, amit aztán egy kicsit átvariáltam. Ha jól emlékszem, ő kockasajt helyett mascarponét használt. Nagyon finom és egyszerű süti, bár szerintem kicsit költséges is. A hozzávalókat bármilyen sorrendben össze lehet keverni, ugyanaz lesz a végeredmény. Buktató inkább az lehet, hogy mennyi ideig sütjük, mert ez a tepsi/tál méretétől, formájától függően változhat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre elkeverjük.
  2. Tetszőleges sorrendben hozzáadagoljuk az összes többi összetevőt is, és addig keverjük őket, amíg selymes állagú krémet kapunk. Fontos, hogy a tejszínből nem kell habot keverni, hanem csak úgy simán öntsük a többihez. A kockasajtokat pedig összetörhetjük egy villával, így könnyebben keverhetők lesznek.
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe vagy hőálló tálba öntjük, és 45-60 perc alatt megsütjük. A sütési idő változhat a tepsi méretétől, formájától függően, ezért nézzünk rá sokszor a sütire. Fontos, hogy hagyjuk kicsit kihűlni, miután elkészült, és csak utána szeleteljük. Ezután hűtőben kell tárolni.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 377
elküldve: 5
receptkönyvben: 156
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Purpur

Mióta szakács: 2012.05.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttorta, tejszínes sajttorta, sajttorta tömlős sajtból

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vichy27
Vichy27 Fri, 2016-01-29 15:16

Nagyon finom, egyszerű recept! Nagy kedvenc nálunk, pár hét alatt többször is elkészítettem.

huli68
huli68 Sat, 2013-10-19 15:41

Most lett kész, még langyosan megkóstoltam, nagyon jó lett, köszi

bubusek
bubusek Thu, 2013-04-04 11:19

Ez Isteni finom! A páromnak annyira ízlett, hogy 4 nap alatt 3szor kellett megsütnöm :)

nyuszuli
nyuszuli Wed, 2013-01-23 20:53

Köszönöm a receptet, ez veszett jóóóóóóóóóó! :) Nem volt joghurtom, tejföllel csináltam, ISTENI lett :) Viszont a macisajtot ne hagyjátok a végére, nagyon nehéz elkeverni, én végül kiszedtem,villával összetörtem és külön kevertem simára egy is cukorral és kevés masszával, majd vissza a masszába.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2012-07-23 13:38

Kedves Purpur!
Tetszik a recepted, de nekem épp mascarponém van otthon, úgyhogy azzal szeretném elkészíteni. Meg tudnád mondani kérlek, hogy abból mennyi kellene bele a tömlős és kocka sajt helyett?
Köszi,
Audrey

Purpur
Purpur / Purpur Tue, 2012-07-24 17:50

Szia Audrey! :-)
Ha mindkétféle sajtot mascarponéval szeretnéd helyettesíteni, szerintem 20-25 dekányi lenne a jó mennyiség. Azért írok két számot, mert ezt a sütit én még nem próbáltam mascarponéval, és nem szeretnék rossz tanácsot adni. Először próbáld meg 20 dkg-val, és ha krémesebb állagút szeretnél, akkor adj még hozzá ízlés szerint.
Ha elkészíted, megírnád nekem, mennyit tettél bele? Beleírnám ezt is a receptbe. :-)
Köszi, Purpur

Purpur
Purpur / Purpur Sat, 2014-01-25 21:46

Sziasztok!

Köszönöm az észrevételt! :-) Igaziból én is így, ilyen formában kaptam a receptet, ezért tettem fel változatlanul. Szerintem legjobb, ha mindenki maga tapasztalja ki, hogy mit milyen sorrendben tesz bele, nincs szabály. Era, akitől a recept van, és én is minden alkalommal másképp kevertük össze a hozzávalókat, de az eredmény ugyanolyan lett. Csak simán össze kell őket keverni, míg csomómentes nem lesz. Változtattam a recepten, remélem, így már jobb lesz. De nyugodtan jelezzétek, ha még pontosítsak valamit! :-)

Kiscsillag, a tejszínből nem kell habot csinálni, csak úgy eredeti formájában keverd hozzá a krémhez, és jól dolgozd össze. :-)

Jó sütögetést! :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-07-23 10:49

Nem nehéz, nem bonyolult, nem drága, elfogadható nagyjából minden, de tényleg aki még ilyet, illetve ezt nem csinálta, segítség lenne a bővebb, részletesebb leírás, hogy mit kell és miután csinálni. Néha a legegyszerűbb dolgot tudja elrontani az ember.:-))
Ne ez legyen az.Annyira fincsinek látom, és szeretném elkészíteni.
Köszi.:-))

kiscsillag23
kiscsillag23 / kiscsillag23 Sun, 2012-07-22 21:59

a habtejszínt nem kell külön habosra keverni és úgy keverni a többihez? nem egészen világos, kicsit részletesebben is leírhatnád mit mikor teszünk bele és mit mivel keverünk össze! köszi!

623
joghurt 375 g
habtejszín 2 dl
tojás 3 db
cukor 10 ek
tömlős krémsajt 100 g
kockasajt 140 g
finomliszt 6 púpozott ek