Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baszk sajttorta

Baszk sajttorta
Baszk sajttorta
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a sajttorta, ami krémes, nincs tésztája, és nagyon könnyű elkészíteni!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémsajtot simára keverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  2. Hozzákeverjük a tejszínt, valamit kevés vaníliakivonatot.
  3. Végül belekeverjük a lisztet, és csomómentesre dolgozzuk.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tortaformát, úgy, hogy a papír 4-5 centivel túllógjon a peremén, majd beleöntjük a tésztát.
  5. 200 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. Nem kell megijedni, ha nagyon megpirul a teteje, pont attól lesz jó, hogy szépen karamellizálódik. Akkor lesz jó, ha már nem folyós, de kissé még rezeg a közepe.
  6. Szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhető.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 7 234
elküldve: 5
receptkönyvben: 117
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tészta nélküli sajttorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

446
krémsajt 500 g
cukor 150 g
1 csipet
tojás 3 db
habtejszín 175 ml
vanília kivonat 1 kávéskanál
finomliszt 35 g