Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás sajttorta

Karamellás sajttorta
Karamellás sajttorta
90 perc / előkészület: 45 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a nejemnek készítettem először, egy ismerősöm ajánlott a receptet, amit a netről töltött le. Többször megcsináltam már, mindig nagy sikert aratott. Kicsit átdolgoztam, mert nekem így jobban tetszett.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

  • 25 dkg keksz (teljes kiőrlésű)
  • 15 dkg vaj

A krémhez

ajánlat

Én karamella krémet készen szoktam vásárolni a boltban vagy szupermarketben, de lehet helyette áfonya szószt, csokoládét, vagy bármit belekeverni, amit szerettek.

Ajánlani tudom mindenkinek, nagyon finom! Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát kell elkészíteni. Meg kell darálni a kekszet (esetleg lehet kész darált kekszet is vásárolni, csak az drágább), és össze kell keverni a megolvasztott vajjal.
  2. Utána kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral, és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha kész félre kell tenni, hogy langyossá váljon.
  3. Eztuán elkészítjük a krémet. (Lehet hogy picit több vajat is felvesz, ez kekszfüggő). A krémsajtot összekeverjük a cukorral, liszttel, tejföllel, ízlés szerint  vanília aromával, citromlével vagy citrom aromával, majd a 3 tojást egyenként beletesszük. Robotgéppel habosra keverjük.
  4. Ha kész a krém, rákenjük a karamella szószt, (aki akarja tejkaramellát is törhet a kekszre vagy a krémbe) a keksz tetejére, majd ráöntjük a krémet.
  5. Visszatesszük a sütőbe 170 fokra 45 percre, vagy amíg a teteje meg nem barnul.  Nem kell megijedni, ha a krém még folyós, mert hűtőbe kell tenni, miután kihűlt. 8-12 órán keresztül hűteni kell, majd lehet tálalni,
  • sütési hőfok: 170°C
  • költség: 2400 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 27 893
elküldve: 9
receptkönyvben: 206
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoly

Mióta szakács: 2012.10.01.
16 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sajttorta karamellszósszal, kekszalapú sajttorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Domimami55
Domimami55 Sun, 2013-08-25 06:42

Így most már értem, az én tortaformám kapcsos, és a bélelést csak az alján szoktam megcsinálni. Valószínűleg azért mert nem a teljes formát béleltem ki, és nem teljesen zárt a formám. Jó lenne javítani a leírást, hogy zárt tortaformában kell sütni, vagy a teljes formát kibélelni. Én csak az aljára tettem sütőpapírt, mint ahogyan a piskótánál is szoktam. Nem adom fel, még egy próbát teszek, de most már zárt tepsiben készítem el.

Domimami55
Domimami55 Fri, 2013-08-09 18:08

Hát nekem az egész krém kifolyt sütés közben. A sütőmre ráégett, és csak egy lapos valamit kaptam, ami tortának nem nevezhető. Mit rontottam el?

zoly2
Zoly / zoly2 Sat, 2013-08-24 13:04

Kedves Domimami!

Sajnos csak most olvastam a hozzá szólást, így elnézést kérek a késői válaszért.
Az a baj hogy nem tudom hogy mit rontott el, mert ha a leírtak szerint készítette, akkor a végeredménynek egy kemény süti kellett volna lennie, amit könnyen lehet szeletelni.
Én a sütit egy zárható tortaformában szoktam elhelyezni,alulra a kekszet, amit kicsit meg sütök, majd a krémet, ami kezdetben folyós állagú, de a formából nem szokott kifolyni. Ha megsült akkor már keménynek kellene lennie, de ilyenkor megvárom a formában mire kihül és 12 órára még be rakom a hűtőbe, és csak azután veszem ki a formából. Nem értem hogy a sütő hogyan lett tele a masszával.

Remélem segítettem.
Zoly

misstee
misstee Tue, 2013-02-05 23:44

Hol lehet karamellaszószt venni?
Nagyon könnyűnek tűnik a recept, kipróbálom!

zoly2
Zoly / zoly2 Tue, 2013-02-05 23:52

Kedves Messtee!

Nagyobb áruházakban (pl Spar, vagy Tesco), de ha veszel vajkaramellát, azt is rá lehet morzsolni, esetleg, vízgőz fölött felolvasztani. Remélem elkészíted, szerintem ISteni. Ha elkészítetted várom a visszajelzést.

Üdv Zoly

Pintér Lászlóné
Pintér Lászlóné Sun, 2012-12-02 16:14

Már többször megcsináltam, igaz tejkaramella cukor -boci cukor
- hozzáadásával ami majdnem teljesen feloldódik a krémben, de isteni finom !csak soha nem elég...köszi a receptet!

zoly2
Zoly / zoly2 Wed, 2012-12-12 10:57

Örülök, hogy ez a torta, ilyen nagy sikert aratott, és hogy a saját kreatívitást is sikerült bele vinni.
Mi is nagyon szeretjük ezt az édességet.

417
keksz 25 dkg
vaj 15 dkg
mascarpone 500 g
cukor 5 dkg
finomliszt 1.5 evőkanál
tojás 3 db
tejföl 70 g
vaníliaaroma 10 csepp
citrom aroma 10 csepp
citromlé 1 teáskanál
karamell öntet 100 ml