Nosalty Logó

Karamellás sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 415 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4984 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 380 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 415 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    369.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2118.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1364 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 4984 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 380 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát kell elkészíteni. Meg kelldarálni a kekszet (esetleg lehet kész darált kekszet is vásárolni, csak az drágább), és össze kell kevernia megolvasztott vajjal.
  2. Utána kibélelünkegy tortaformát sütőpapírral, és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha készfélre kell tenni, hogy langyossá váljon.
  3. Eztuánelkészítjük akrémet. (Lehet hogy picit több vajat is felvesz, ez kekszfüggő).A krémsajtot összekeverjüka cukorral, liszttel, tejföllel, ízlés szerintvanília aromával, citromlévelvagy citrom aromával, majd a 3 tojást egyenként beletesszük. Robotgéppel habosra keverjük.
  4. Ha kész a krém, rákenjük a karamella szószt, (aki akarja tejkaramellát is törhet a kekszre vagy a krémbe) a keksz tetejére, majd ráöntjük a krémet.
  5. Visszatesszük a sütőbe 170 fokra 45 percre, vagy amíg a teteje meg nem barnul. Nem kell megijedni, ha a krém még folyós, mert hűtőbe kell tenni, miután kihűlt. 8-12 órán keresztül hűteni kell, majd lehet tálalni,
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 32804
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Ajánló

Én karamella krémet készen szoktam vásárolni a boltban vagy szupermarketben, de lehet helyette áfonya szószt, csokoládét, vagy bármit belekeverni, amit szerettek. Ajánlani tudom mindenkinek, nagyon finom! Jó étvágyat!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a nejemnek készítettem először, egy ismerősöm ajánlott a receptet, amit a netről töltött le. Többször megcsináltam már, mindig nagy sikert aratott. Kicsit átdolgoztam, mert nekem így jobban tetszett.

Hozzászólások

Pintér Lászlóné

Már többször megcsináltam, igaz tejkaramella cukor -boci cukor - hozzáadásával ami majdnem teljesen feloldódik a krémben, de isteni finom !csak soha nem elég...köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ez a torta, ilyen nagy sikert aratott, és hogy a saját kreatívitást is sikerült bele vinni. Mi is nagyon szeretjük ezt az édességet.

Törölt felhasználó

Hol lehet karamellaszószt venni? Nagyon könny?nek t?nik a recept, kipróbálom!

Törölt felhasználó

Kedves Messtee! Nagyobb áruházakban (pl Spar, vagy Tesco), de ha veszel vajkaramellát, azt is rá lehet morzsolni, esetleg, vízg?z fölött felolvasztani. Remélem elkészíted, szerintem ISteni. Ha elkészítetted várom a visszajelzést. Üdv Zoly

Domimami55

Hát nekem az egész krém kifolyt sütés közben. A süt?mre ráégett, és csak egy lapos valamit kaptam, ami tortának nem nevezhet?. Mit rontottam el?

Törölt felhasználó

Kedves Domimami! Sajnos csak most olvastam a hozzá szólást, így elnézést kérek a kés?i válaszért. Az a baj hogy nem tudom hogy mit rontott el, mert ha a leírtak szerint készítette, akkor a végeredménynek egy kemény süti kellett volna lennie, amit könnyen lehet szeletelni. Én a sütit egy zárható tortaformában szoktam elhelyezni,alulra a kekszet, amit kicsit meg sütök, majd a krémet, ami kezdetben folyós állagú, de a formából nem szokott kifolyni. Ha megsült akkor már keménynek kellene lennie, de ilyenkor megvárom a formában mire kihül és 12 órára még be rakom a h?t?be, és csak azután veszem ki a formából. Nem értem hogy a süt? hogyan lett tele a masszával. Remélem segítettem. Zoly

Domimami55

Így most már értem, az én tortaformám kapcsos, és a bélelést csak az alján szoktam megcsinálni. Valószín?leg azért mert nem a teljes formát béleltem ki, és nem teljesen zárt a formám. Jó lenne javítani a leírást, hogy zárt tortaformában kell sütni, vagy a teljes formát kibélelni. Én csak az aljára tettem süt?papírt, mint ahogyan a piskótánál is szoktam. Nem adom fel, még egy próbát teszek, de most már zárt tepsiben készítem el.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek