Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zilahi krumplileves

Zilahi krumplileves
Zilahi krumplileves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én így készítem a krumplilevest. Nagyon szeretjük, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt oldalast felvágjuk kisebb darabokra. A paprikalekvárral, a babérlevéllel, a rozmaringgal és a petrezselyemzölddel feltesszük főni kb. 4 liter vízben.
  2. Megtakarítjuk a burgonyákat, megmossuk, és kockára vágjuk őket.
  3. A lisztet egy edényben elkeverjük az olajjal, és világosbarna rántást készítünk belőle.
  4. Mikor az oldalas megfőtt, beletesszük a kockára vágott burgonyát, és lassan megfőzzük, ügyelve, hogy ne főjön szét.
  5. A rántást felengedjük egy kis tejjel, elkavarjuk, hogy ne legyen csomós, és beleöntjük a levesbe. Hozzáadjuk a maradék tejet és a tejfölt, felforraljuk az egészet, és kész is van.
  6. Mikor hűlt a leves kb. egy fél órát, besavanyítjuk ecettel. Ahány liter levest főztünk, annyi kanál ecetet adunk hozzá. Aki savanyúbban szereti, adhat hozzá többet is. Vigyázzunk, mert a nagyon forró levest az ecet összekapja.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 865
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gergely Andrea

Mióta szakács: 2013.02.07.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaleves, erdélyi krumplileves, krumplileves oldalassal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jony_easyrider
jony_easyrider Wed, 2018-06-13 10:03

Zilahon lakom, de még nem hallottam a Zilahi krumplilevesről. Esetleg egy Zilahi nevezetű személyről kapta a nevét?

Control
Control Mon, 2013-11-04 12:58

Most láttam a receptjeidet, nagyon érdekesek.
Ki fogom próbálni őket!

Szép napot: Éva

323
burgonya 6 db
finomliszt 5 evőkanál
napraforgó olaj 1.5 ek
tej 1 l
tejföl 3 ek
füstölt oldalas 20 dkg
babérlevél 6 db
rozmaring 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
víz 4 l
ecet 5 ek