Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos krumplileves

Spenótos krumplileves
Spenótos krumplileves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglátni és megszeretni.:)) Ezzel a levessel így jártam, a színeivel rögtön elvarázsolt, és az íze sem utolsó.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tálaláskor megszórhatjuk reszelt ementáli vagy parmezán sajttal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített vaj meg olaj keverékén dinszteljük meg a vékonyra szeletelt zellert, répát meg a kockára vágott hagymát.
  2. Szórjuk meg a liszttel, kicsit pirítsuk át, kevergetve. Adjuk hozza a kockára vágott burgonyát, és öntsük fel annyi vízzel, amilyen sűrűre szeretnénk. Sózzuk, dobjuk bele a leveskockát. Forraljuk fel, majd főzzük kis lángon, amíg a burgonya megpuhul.
  3. Szórjuk bele a spenótot, fűszerezzük a szerecsendióval. 1 percig főzzük, végül hozzáöntjük a tejszínt meg a tejet, amivel csak összemelegítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 699
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
729 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyaleves spenóttal, tejszínes krumplileves, spenótos zöldségleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

238
vaj 2.5 dkg
olívaolaj 1 ek
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
finomliszt 3 dkg
burgonya 70 dkg
2 tk
leveskocka 1 db
spenót 20 dkg
szerecsendió 1 csipet
habtejszín 150 ml
tej 1 dl