Újkrumplileves virslivel - Burgonyaleves 12.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
139
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
552
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
17.5g újkrumpli11 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
7g virsli19 kcal
-
1.4g tejföl3 kcal
-
70g víz0 kcal
Összesen
39
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 318.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
139
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1657.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 876 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1272.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
552
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 89.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 ek napraforgó olaj
-
10 dkg virsli
-
1 ek tejföl
-
1 l víz
Elkészítés
- Az újkrumplit meghámozzuk, felkockázzuk.
- A hagymát lereszeljük.
- Az olaj felén megfuttatjuka hagymát.
- Megszórjuk pirospaprikával, azonnal rádobjuk a krumplit.
- Sózzuk, felöntjük vízzel és addig főzzük, míg puha nem lesz a krumpli. (Nagyon hamar kész.)
- Közben felkarikázzuk a virslit és a maradék olajon egyserpenyőbenkissé megpirítjuk.
- Aleveshezöntjüka virslikarikákat, és már csak egyet rottyantunk rajta.
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4229
- Feltöltés dátuma: 2011. június 25.
Ajánló
Tejföllel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Amikor megjelenik a piacon az újkrumpli, gyakran főzök belőle levest. Virsli nélkül is finom, de tartalmasabbra akartam csinálni, mert cukkinis francia pitét sütöttem utána.