r
Nosalty Logó

Zebratorta 3. -túrós, málnás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zebratorta 3. -túrós, málnás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 6822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A málnaszószhoz

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.1 g
  • Cink
    245 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    189 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    113 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.7 g

Zsír

  • Összesen
    379.4 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8928.4 g
  • Cink
    1957 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    1511 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2651 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    65 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1400 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 6822 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A málnaszószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót és a tojást (hogy elkerüljük a túl ragadós állagot, adjunk hozzá először 1 tojást, ha kevés, verjünk fel egy másikat, és csak annyit öntsünk a tésztánkhoz, amíg elérjük a megfelelő állagot.)
  2. A tésztával béleljünk ki egy kapcsos tortaformát.
  3. A túrót nagyobb lyuku szitán passzírozzuk át.
  4. A tojást verjük fel a cukorral, adjuk hozzá szép lassan az olajat, majd az áttört túrót, a tejfölt, a citromhéjat-levet, a cukrot, a pudingport. Addig keverjük, míg egy szép sima masszát nem kapunk. A krémet vegyük kétfelé, az egyikbe tegyük bele az ételfestéket/kakaóport.
  5. Fogunk két nagyobbacska evőkanalat vagy mártásos kanalat, és a krémet felváltva, elkezdjük a tésztára kanalazni. Egy kanál fehér krém, egy kanál színes krém. Nem szabad egyengetni, kenegetni, rázogatni, a krém a rákanalazott következő adag masszától elterül majd.
  6. Megsütjük, gázsütőben (ahogyan én is) 190-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeveréses sütőnél 170 fokon sütjük 50 percig.
  7. Míg sül leturmixoljuk a málnát, hozzáadjuk a mézet, joghurtot, ízlés szerint cukrot(mindig kóstoljunk!), annyi tejet, hogy a számunkra megfelelő sűrűségű legyen, majd egy sűrű szitán átpasszírozzuk a magok miatt.
  8. A kihűlt, szeletelt tortát az ízlés szerint adagolt málnaszósszal meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12202
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

Az eredeti zebratorta nagyon száraz, ezért nagyon megörültem, mikor ezt a változatot megtaláltam. Nem nehéz, nem túl édes desszert. Málnaszósz hirtelen pattant ki a fejemből, lehet helyette eperrel, őszibarackkal, bármilyen kedvünk szerinti gyümölccsel készíteni, de anélkül is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet az interneten találtam, és kicsit átalakítottam a saját ízlésemnek megfelelően. Sajnos az én sütőm nem a legjobb, onnan tudtam, hogy megsült, hogy "matt" lett a felszíne, és nem rezgett már annyira a krém, ha picit megrázogattam.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A málnaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek