Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás túrótorta Katharosz konyhájából

Áfonyás túrótorta Katharosz konyhájából
Áfonyás túrótorta Katharosz konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nyári finomság.

hozzávalók / 6 adag

A krémhez

A piskótához

Az áfonyazseléhez

A tetejére

ajánlat

Tipp: könnyebb felverni a tejszínt, ha előtte a tálat egy rövid időre mélyhűtőbe tesszük. Az áfonya fagyasztott is lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, de közben kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük (tűpróba!), az elején nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik.
  4. Krém: 20 dkg áfonyát kevés cukorral pürésítünk botmixerrel. A túrót kikeverjük a tejföllel, citromlével és ízlés szerint porcukorral, majd belekeverjük az áfonyapépet is.
  5. A hideg tejszínt kemény habbá verjük közben, hozzáadjuk a zselatinfixet is, majd lazán a túrókrémbe forgatjuk.
  6. Egy tálcára rakjuk a kihűlt piskótát, majd köré rakjuk a tortakarikát úgy, hogy vajjal kicsit megkent sütőpapírt ragasztunk az oldalára.
  7. Ezután rákanalazzuk az áfonyás túrókrémet, elsimítjuk a tetejét, áfonyával (10 dkg) kirakjuk, és hidegre tesszük dermedni.
  8. Ha a krém megdermedt, áfonyás zselével vonjuk be.
  9. Zselé: 10 dkg áfonyát 2 ek porcukorral és 1 tk zselatinnal felfőzünk., majd még melegen pürésítjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tortára simítjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 178
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
464 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes túrótorta, áfonyás-túrós torta, gyümölcsös túrótorta, áfonyás túrókrémmel töltött torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

327
áfonya 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
porcukor 6 ek
tejföl 2 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
habtejszín 2 dl
zselatinfix 1 csomag
tojás 3 db
finomliszt 3 evőkanál
cukor 3 ek
sütőpor 1 késhegynyi
áfonya 10 dkg
zselatin 1 teáskanál
porcukor 2 teáskanál
áfonya 10 dkg