r
Nosalty Logó

Áfonyás túrótorta Katharosz konyhájából

Katharosz
Áfonyás túrótorta Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Az áfonyazseléhez

A tetejére

327
Kalória
13.2g
Fehérje
31g
Szénhidrát
17.1g
Zsír
134.2g
Víz
131g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
21.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A piskótához

Az áfonyazseléhez

A tetejére

Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A piskótához

Az áfonyazseléhez

A tetejére

Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A piskótához

Az áfonyazseléhez

A tetejére

Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3201.6 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    805 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1063 micro
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.9 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. Piskóta: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, de közben kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük (tűpróba!), az elején nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik.
  4. Krém: 20 dkg áfonyát kevés cukorral pürésítünk botmixerrel. A túrót kikeverjük a tejföllel, citromlével és ízlés szerint porcukorral, majd belekeverjük az áfonyapépet is.
  5. A hideg tejszínt kemény habbá verjükközben, hozzáadjuk a zselatinfixet is, majd lazán a túrókrémbe forgatjuk.
  6. Egy tálcára rakjuk a kihűlt piskótát, majd köré rakjuk a tortakarikát úgy, hogy vajjal kicsit megkent sütőpapírt ragasztunk az oldalára.
  7. Ezután rákanalazzuk az áfonyás túrókrémet, elsimítjuk a tetejét, áfonyával (10 dkg) kirakjuk, és hidegre tesszük dermedni.
  8. Ha a krém megdermedt, áfonyás zselével vonjuk be.
  9. Zselé: 10 dkg áfonyát 2 ek porcukorral és 1 tk zselatinnal felfőzünk., majd még melegen pürésítjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tortára simítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Könnyű, nyári finomság.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek