Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabsüti müzlivel PeZsuRitól

Zabsüti müzlivel PeZsuRitól
Zabsüti müzlivel PeZsuRitól
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a müzlit, a zabpelyhet... és imádok este a tv előtt nassolni... ezért született ez a sütiféle... nagyon egészséges, jó az emésztésnek és finom is :-)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet a lisztekkel, sóval, szódabikarbónával és a fele mennyiségű cukorral, fahéjjal összekeverjük egy tálban.
  2. Hozzáadjuk a lereszelt almát a levével együtt.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a kefirt, a túrót, a tojásokat, a cukor másik felét, a citromlevet.
  4. Aprítjuk a magvakat, aszalt gyümölcsöket, étcsokoládét és a 2 db müzliszeletet, és hozzáadjuk a kefires-túrós-tojásos masszához.
  5. Jól összekeverjük, majd összeöntjük a lisztes egyveleggel.
  6. Legvégül hozzáadjuk a tejet az egészhez, egy újabb keverés után kivajazott tepsibe öntjük a masszát.
  7. Előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük, kb. 25 perc alatt. Akkor jó, amikor már barnul a süti teteje, és elválik a tepsi szélétől a süti.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 294
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

müzliszelet, zabsüti, zabos müzliszelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

180
zabpehely 200 g
mandulaliszt 20 g
kókuszliszt 30 g
2 csipet
szódabikarbóna 1 kávéskanál
erythritol 90 g
fahéj 1 kávéskanál
alma 2 közepes db
kefir 320 g
sovány túró 180 g
tojás 2 db
citromlé 0.5 citromból nyert
diákcsemege 50 g
étcsokoládé 30 g
müzli 40 g
mandulatej 150 ml