r
Nosalty Logó

Mézes gabonapelyhek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mézes gabonapelyhek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 533 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2127 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 309 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 533 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1324 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    286 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1298 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 2127 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 309 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  3. A száraz hozzávalókat (pelyhek, dió, mazsola) egy tálba tesszük és jól összekeverjük.
  4. A mézet és vajat együtt felolvasztjuk és ráöntjük a pelyhek keverékére, jól elkeverjük, hogy mindenhová jusson.
  5. A sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és betesszük sütni 20-25 percig, közben többször megkeverjük akkor, amikor a gabonapelyhek kezdenek aranysárgává válni.
  6. Sütés után kihűtjük, kézzel átkeverjük, hogy az összeragadt részek szétváljanak és egy jól záródó üvegbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 36X40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11772
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 30.

Ajánló

Natúr ízű gabonapelyheket használva gazdagon ízesíthetjük az éppen otthon lévő hozzávalókkal, a receptben megadottakon túl aszalt, szárított gyümölcsökkel, kókusszal, mandulával, mogyoróval stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mézes kukoricapehely nagyon jó ötletével először itt és itt találkoztam. Kicsit továbbgondoltam, részben azért is, mert nem volt kellő mennyiségű kukoricapehely otthon. Pontosabban abban a tudatban voltam, hogy van, mert a szomszédn énitől kaptam két, zárt zacskóban lévő fahéjas "valamit", amit ők ugyan nem esznek meg (úgy kapták ők is:), inkább kidobják, ha nekünk nem kell...Úgy gondoltam, én majd hasznosítom valamilyen kekszhez és elfogadtam. A zacskót kibontva tudtam meg, hogy fahéjas gabonapelyhet kaptam. Sebaj, gondoltam ebből is el lehet készíteni a mézes változatot. És jól gondoltam, a sápadt gabonapehely mosolygós aranysárga színűvé változott és ropogósságával és szépséges színével csak úgy kínálja magát. Tettem hozzá még kukoricapelyhet, zabpelyhet, diót és mazsolát.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek