Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes gabonapelyhek

Mézes gabonapelyhek
Mézes gabonapelyhek
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mézes kukoricapehely nagyon jó ötletével először itt és itt találkoztam. Kicsit továbbgondoltam, részben azért is, mert nem volt kellő mennyiségű kukoricapehely otthon. Pontosabban abban a tudatban voltam, hogy van, mert a szomszédn énitől kaptam két, zárt zacskóban lévő fahéjas "valamit", amit ők ugyan nem esznek meg (úgy kapták ők is:), inkább kidobják, ha nekünk nem kell...Úgy gondoltam, én majd hasznosítom valamilyen kekszhez és elfogadtam. A zacskót kibontva tudtam meg, hogy fahéjas gabonapelyhet kaptam. Sebaj, gondoltam ebből is el lehet készíteni a mézes változatot. És jól gondoltam, a sápadt gabonapehely mosolygós aranysárga színűvé változott és ropogósságával és szépséges színével csak úgy kínálja magát. Tettem hozzá még kukoricapelyhet, zabpelyhet, diót és mazsolát.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Natúr ízű gabonapelyheket használva gazdagon ízesíthetjük az éppen otthon lévő hozzávalókkal, a receptben megadottakon túl aszalt, szárított gyümölcsökkel, kókusszal, mandulával, mogyoróval stb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  3. A száraz hozzávalókat (pelyhek, dió, mazsola) egy tálba tesszük és jól összekeverjük.
  4. A mézet és vajat együtt felolvasztjuk és ráöntjük a pelyhek keverékére, jól elkeverjük, hogy mindenhová jusson.
  5. A sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elegyengetjük és betesszük sütni 20-25 percig, közben többször megkeverjük akkor, amikor a gabonapelyhek kezdenek aranysárgává válni.
  6. Sütés után kihűtjük, kézzel átkeverjük, hogy az összeragadt részek szétváljanak és egy jól záródó üvegbe tesszük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 36X40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 340
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

müzli házilag, házi készítésű müzli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

721
kukoricapehely 10 dkg
zabpehely 10 dkg
ízesített gabonapehely 20 dkg
dió 8 dkg
mazsola 8 dkg
méz 8 dkg
vaj 5 dkg