r
Nosalty Logó

Zabpelyhes csirkemellfasírt

Ági78
Zabpelyhes csirkemellfasírt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zabpehelyhez

A fasírthoz

200
Kalória
21.2g
Fehérje
14g
Szénhidrát
6.4g
Zsír
156.4g
Víz
99.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zabpehelyhez

A fasírthoz

Összesen 200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zabpehelyhez

A fasírthoz

Összesen 796 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A zabpehelyhez

A fasírthoz

Összesen 95 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    156.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 200 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1822.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    625.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3492 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3894 micro
Összesen 796 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

A zabpehelyhez

  1. A vizet felforraljuk, vegetával ízesítjük, majd beletesszük a zabpelyhet. Hűlni tesszük, míg a zöldségeket előkészítjük.
  2. A hagymát és a paprikát nagyon finomra aprítjuk, a fokhagymát lereszeljük. A petrezselymet finomra aprítjuk.
  3. Egy tálba tesszük a húst, a tojást, a fűszereket, a hagymát és a paprikát. Ha a zabpehely meghűlt, azt is a tálba tesszük.
  4. Alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, ha túlságosan lágynak érezzük, rakhatunk hozzá fél evőkanál (száraz) zabpelyhet.
  5. Egy jénait kevés olajjal kikenünk, beletesszük a húsos keveréket, elegyengetjük, majd a tetejét is megkenjük egy gondolatnyi olajjal.
  6. A jénait lefedjük alufóliával, és sütőben sütjük kb. 30 percig.
  7. A fóliát levesszük, és további 30 percig sütjük, míg a teteje szép piros lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Mindenképp fasírtot akartam csinálni, de egy kicsit "könnyebbre", mint a hagyományos, ezért nem akartam a pogácsákat olajban sütni. Inkább úgy, ahogy Anyukám szokta, a sütőben, jénaiban készítettem:) Bár otthon a "gombóc" fasírtot a fiúk jobban kedvelik. Én egyben sütve jobban szeretem, nem beszélve arról, hogy ebben a nagy melegben inkább a sütőt kapcsolom be, mint állok a forró olaj felett.:) Bár gondolom, vagyunk ezzel így még páran. A sütési idő a jénai méretének megfelelően változhat. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...