Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lunchfasírt bármilyen főzelékhez

Lunchfasírt bármilyen főzelékhez
Lunchfasírt bármilyen főzelékhez
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept 1984-ből való. Amióta rátaláltam, csak ezt a fasírtot készítem a főzelékekhez. Hamar kész, és olcsóbb változat.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bármilyen főzelékhez jó. Hidegen még kirándulásra is el lehet vinni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiszedjük a konzervdobozból. Egy tálba tesszük.
  2. Villával jól összetörjük, összekeverjük a tojással, tejföllel, sóval, őrölt borssal. Nagyon kevés sót tegyünk bele. (Könnyen el lehet sózni.) Kóstoljuk. Ha nem formázható a massza, tegyünk hozzá kis adagokban zsemlemorzsát addig, amíg már formázható lesz.
  3. Tiszta, vizes kézzel kis pogácsákat formálunk belőle, és megforgatjuk a morzsában.
  4. Egy lábosba kb. háromujjnyi vastagon olajat öntünk, és megforrósítjuk. (Zsemlemorzsapróba!)
  5. A fasírtokat pirosra sütjük benne, majd papírtörlővel kibélelt tálra szedjük.
  6. Ebből a mennyiségből 15 db kisebb fasírt lesz.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 586
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

löncsfasírt, fasírt extra gyorsan, fasírtgolyó löncshúsból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sun, 2012-06-24 15:56

Mikor nincs ido szaladni a boltba, a konzerv meg ott
van a polcon, miert ne? Minden szokoevben egyszer,
ha ilyet is keszitunk, nem hiszem, hogy az fog megolni.

vemmy
vemmy Sun, 2012-06-24 13:49

de attól,hogy konzerv meg lehet finom és szerethető. mi sem csak biokaján nőttünk fel. a mai rohanó világban pedig néha jól jön egy ilyen gyors, kisujjból kipattintható valami.

firstlady
firstlady Sun, 2012-06-24 12:18

Sajnos a probléma a konzerv löncshússal van.
Fűszerezhetjük akármivel ezt a mindenféle nyesedékből, bőrkéből és csuda tudja, milyen adalékokból készült izét, attól még egy értéktelen táplálék marad. Rossz alapanyagból nem lehet jó ételt készíteni.

1247
löncshús 400 g
tojás 1 db
tejföl 2 ek
zsemlemorzsa 10 dkg
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl