r
Nosalty Logó

Vörösboros marharagu Katharosz konyhájából

Katharosz
Vörösboros marharagu Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

364
Kalória
46.8g
Fehérje
10.8g
Szénhidrát
8.2g
Zsír
305.2g
Víz
78g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1458 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    305.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 364 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4866.8 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    2021 mg
  • Nátrium
    2147 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1220.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1195 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1458 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    224 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A kockára vágott húst sózzuk, borsozzuk, leöntjük a vörösborral, kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítjük, majd egy napig pácoljuk.
  2. Másnap a levet leöntjük róla, de egy edényben felfogjuk.
  3. Egy magasabb falú serpenyőben, olajon kevergetve megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a húst, megszórjuk liszttel, és kevergetve kicsit tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszerezzük: pirospaprika, só, bors, kakukkfű, majoranna, kömény, cayenne bors, és felöntjük a páclével, simára keverjük.
  5. Letakarva párolni kezdjük, közben a húslevessel szükség szerint pótoljuk az elpárolgott levet, apránként hozzáadva.
  6. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és készre főzzük, szükség szerint utánaízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

Nagyon finom, ízletes húsétel, akár ünnepi alkalomra is kiváló.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...