r
Nosalty Logó

Tejszínes pulyka házi tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Tejszínes pulyka házi tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3443 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1536.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 575 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    304.7 g

Zsír

  • Összesen
    212.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9216.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    3111 mg
  • Nátrium
    3835 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1916.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    3484 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3766 micro
Összesen 3443 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    189 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk a zöldségeket. Megmossuk a húst, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne, majd hozzáadjuk a fokhagyma-, paradicsom-, paprikakockákat is. Kb. 10 percig pároljuk, majd rádobjuk a húst, a szeletekre vágott gombát, a sót, fűszerezzük, és a petrezselyem 3/4 részét is.
  2. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul, közben többször megkeverjük, és szükség szerint felöntjük vízzel. Fontos, hogy a végén már ne legyen alatta sok víz.
  3. Ez alatt lereszeljük a sajtot, felverjük a tojást pici sóval és a tejszínnel, majd kevergetés közben hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
  4. Felaprítjuk a füstölt sonkát. Közben sós vízben kifőzzük a <a href="https://www.nosalty.hu/recept/hazi-teszta-szelesmetelt" target="_blank">házi tésztát</a>, majd leszűrjük, de a meleg főzőléből 2-3 merőkanálnyit félreteszünk.
  5. Amikor már a hús a zöldségekkel szépen összefőtt, lehúzzuk a tűzről. A tojásos tejszínes mártást összekeverjük a félretett, még meleg tésztafőzőlével, és folyamatos keverés közben ráöntjük a húsra, majd visszatesszük a tűzre, és néhány percig összefőzzük.
  6. Ezután a húsos tésztából tányérokra kupacokat formázunk, tetejét megszórjuk sonkaforgácsokkal és az apróra vágott petrezselyem maradékával.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1831
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 29.

Ajánló

Mivel a füstölt sonka általában igen sós, ezért főzés közben kevesebb sót célszerű használni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes pulyka házi tésztával
Pancsika 101 recept

Többféleképpen elkészíthető egy tejszínes mártásos hús. Most pulykamellfilével és a húsvétról megmaradt füstölt sonka újrahasznosításával készült ez a recept, ami egyébként igen finomra sikerült. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek