r
Nosalty Logó

Erdei nyúl ragout

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Capucine
Erdei nyúl ragout
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 81 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2937.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    2193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8812.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    6579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1365.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A kacsazsírt hevítsük fel egy serpenyőben, és kezdjük el a hagymát közepes lángon pirítani. Vegyük le a lángot, és tegyük bele a húst.
  2. Másik szál: a krumplikat hámozatlanul tegyük fel főni sós vízben. Olyan sok idő, a hús így is hamarabb elkészül.
  3. Vissza a húshoz. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a többi fűszert. Adjuk hozzá a gombát, süljön a húsba az íze. Ne piszkáljuk, csak néhányszor forgassuk át. Öntsük alá a brandyt, rázzuk át, de vigyázzunk, nehogy flambírozás legyen belőle!
  4. Pár percig hagyjuk, vegyük fel közepesre a lángot. Vegyük elő a tejtermékeket. A tejszínt hígítsuk fel kevés vízzel, öntsük a nyuszira, majd jön a tejföl, keverjük jól el.
  5. Vegyük le a lángot takarékra, tegyünk rá egy nagy fedőt, és csendesen, néhányszor átforgatva főzzük készre.
  6. Köret: a krumplikat főzzük készre, hántsuk le a héját, majd vágjuk szeletekre. A kacsazsírt hevítsük egy serpenyőben, szórjuk rá az oreganot. Rakosgassuk bele a szeleteket, 2 perc után fordítsuk meg.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10376
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Ajánló

Száraz fehérbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Capucine 23 recept

Anyukám ajándék nyúlhúsából készült.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek