r
Nosalty Logó

Szürkemarha-pörkölt bográcsban Kozma módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szürkemarha-pörkölt bográcsban Kozma módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 950 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 11381 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 950 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1103.4 g

Zsír

  • Összesen
    681.2 g
  • Telített zsírsav
    258 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    306 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    3430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18377.3 g
  • Cink
    201 mg
  • Szelén
    1622 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    1451 mg
  • Foszfor
    11134 mg
  • Nátrium
    3196 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    5678.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    40 mg
  • B12 Vitamin:
    217 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1077 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    329 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    4708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    562 micro
  • β-karotin
    5699 micro
  • β-crypt
    574 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    5707 micro
Összesen 11381 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst összevágjuk 2,5 x 2,5 cm-es kockákra, hideg vízbe áztatjuk. (10 kg felett a húst már nem áztatjuk, csak nagyobb darabokra vágva megmossuk, a frissen vágott húst nem mosom meg, csak a bolti fagyasztottat.) Ha nem így tesszük, akkor sok lesz a lé rajta!
  2. A hagymát apróra vágjuk, a kimagozott paprikát szintén apróra darabokra vágjuk a meghámozott paradicsommal együtt.
  3. A tiszta vasbográcsba beletesszük a zsírt. Miután felolvadt, beletesszük a hagymát, meg fél ek sót, és jó pépesre pároljuk. Levesszük a tűzről, és beletesszük az őrölt paprikát. Jól összekeverjük, és rögtön rátesszük az összevágott paprikát és paradicsomot. Szintén jól összekeverjük, hogy egy kicsit lehűljön, így a pirospaprika nem ég meg.
  4. A húst, amit jól kicsurgatunk, beletesszük a bográcsba, és összekeverjük. Mehet vissza a tűzre. A bográcsot kis tűzön tartjuk, mert a hideg hús leragad, kevergetni-mozgatni!
  5. Az összes fűszer mehet a tetejére, só csak egy lapos evőkanállal. Ha felforrt jól összekeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Ha kell vízzel pótoljuk. Ha akarunk bele vörösbort tenni, a befejezés előtt 10-15 perccel tegyük bele. (Én 3 cl /1 kg egri bikavért javaslok vagy kék frankost.)
  6. Amikor már 95 %-ig megfőtt, levesszük a tűzről. Mire tálaljuk teljesen kész.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 34825
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 13.

Ajánló

Nokedlival, főtt krumplival ajánlom, de friss kenyérrel is isteni. Savanyúságot feltétlenül kínáljunk hozzá. Én borral nem szeretem főzni, de ad neki egy kis karaktert. Ha teszünk bele vörösbort, akkor a paradicsom mennyiségét csökkenteni kell. Jó időben a kertben akácfával, hidegben a garázsban gázzal főzöm. A gáznál vigyázni, feltétlen szellőztetni kell! Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor már kezd rágható puhaságú lenni, érdemes a jó illat hatására megjelenő barátokat és családtagokat távol tartani, mert mire megfő, elfogy a fele :). A fotón 23-24 kg marhapörkölt van a bográcsban! Lakodalomra főztem kettő bográccsal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek