r
Nosalty Logó

Bœuf bourguignon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Bœuf bourguignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
125 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 706 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4237 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 706 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    372.7 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12800.1 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    563 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    4071 mg
  • Nátrium
    7181 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2456.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 4237 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 125 °C-ra.
  2. Az alaplében főzzük meg a baconkockákat, majd szedjük nedvszívópapírra, és szárítsuk meg.
  3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd tegyük rá a már megfőtt baconkockákat, kicsit pirítsuk át, majd szedjük ki.
  4. A marhahúst mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk kb. 5 cm-es darabokra. A serpenyőben (2-3 adagban) az olívaolajon pirítsuk meg mindkét oldalukat, majd tegyük a cocotte-ba a megtisztított és vastagabb karikákra vágott sárgarépával, és a szintén ilyenre karikázott hagymával együtt. Adjuk hozzá a négybe vágott paradicsomot és a gombát is, majd szórjuk meg a baconnal.
  5. Sózzuk, borsozzuk, majd belekerülhet a köménymag is a bouquet garnival együtt (vagy 1 db babérlevél, és pár szál kakukkfű).
  6. Abba a serpenyőbe, amelyben a húsokat sütöttük öntsük bele az alaplevet, és kapargassuk fel a lesült húsmaradványokat.
  7. Öntsük hozzá a bort, és forraljuk fel. A tűzről félrehúzva szórjuk meg a liszttel, és egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
  8. Tegyük vissza a tűzre, majd folytassuk a keverést addig, amíg be nem sűrűsödik.
  9. Öntsük a kapott szószt a cocotte-ba, majd fedjük le, és az előmelegített sütőben 6-6,5óra alatt "főzzük" készre.Akkor jó, amikor egy fakanállal is el lehet vágni a húsdarabokat.
  • Sütés hőfoka: 125 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 360 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12146
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Ajánló

Friss baguettet és a receptben felhasznált bort kínáljuk mellé!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már többedik alkalommal került asztalra ez a finom, francia, autentikus finomság. Nagyon szeretem készíteni is, mert a cocotteba minden előkészíthető, és a finom borban való állás csak jót tesz neki. Egy álmos vasárnapon, vagy vendégek várásakor kell-e ennél elegánsabb megoldás, mint hogy az ember csak időben betolja a sütőbe? Bár az "időben" lehet, hogy kicsit korai ébredést is magában foglal ha ebédre szánjuk, ugyanis a 125 °C-os sütőben bizony 6-6,5 órára szüksége van ahhoz, hogy igazából csak főljön és ne süljön. Az íze viszont minden korán kelésért kárpótol!

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Szia! Köszi a receptet! Én Párizsban ettem el?ször ilyen "pörit", és próbáltam már akkor analizálgatni. Még sosem készítettem marhát. Melyik részéb?l érdemes ezt az ételt megf?zni?

csorsi

szia! ha nincs cocotte-m, szerinted mit használhatok helyette?

Törölt felhasználó

Tuvia13, igen, ez egy fantasztikusan finom pörkölt a francia ételek sorában. Kissé bonyolultnak t?nhet az elkészítése, de ez ne rettentsen vissza, egyáltalán nem az! S?t! Készítsd marhalapockából, biztosan nem fogod megbánni, mert nagyon finom! Sok sikert, majd mesélj hogy sikerült! üdv Sandra

Törölt felhasználó

Nagyon köszönöm a tippet! A hétvégén el is készítem!

Törölt felhasználó

Még egy kérdés: nagyobb római tálban is m?ködik szerinted a dolog? :)

Törölt felhasználó

csorsi! Ha nincs cocotte-d, akkor esetleg fedeles süt?tálad van? Vagy cserépedényed?

Törölt felhasználó

Persze franszijául minden finomabb... Aki esetleg magyar nyelv? oldalon, magyarul olvasna: Cocotte: "Maga a szó több értelmet is rejt magában, például a csibe vagy a pipi is cocotte, meg a kurtizán is cocotte, de amir?l én beszélek, az egy öntöttvas lábos."(http://larevuerose.blogspot.hu/2007/12/da-cocotte-hoz.html) Bouquet garni: A bouquet garni általában egy friss f?szernövényekb?l összeállított csokor, amelyet összekötve levesekkel, egytálételekkel vagy szószokkal együtt f?znek. (http://fuszerhaz.blogspot.hu/2010/05/bouquet-garni.html) Persze így póriasan, hatalmasat sérül a sznobber-trendi faktor a közértehet?ség oltárán! :D

Filamér

" sérül a sznobber-trendi faktor " :-) esetleg még blanchírozható a konfitált és legírozott izé, akkor aztán végképp nem értenénk egy hangot se, de így sem rossz :-) Bacher Iván csodálatos írása óta tudjuk, hogy a pörkölt az csak pörkölt, burgundi módra is :-) A sznobber-trendi faktor levett a lábamról :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt a táblát mostantól minden boltban látni fogod

Kedden lép életbe a Magyar Kormány által bevezetett élelmiszerstop. Február 1-től hat alapélelmiszer árát fagyasztják be az üzletekben, erről pedig minden boltnak már a belépéskor tájékoztatnia kell a vásárlókat.