r
Nosalty Logó

Bœuf bourguignon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Bœuf bourguignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
125 °C
római tál
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 706 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4237 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 706 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    372.7 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12800.1 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    563 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    4071 mg
  • Nátrium
    7181 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2456.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 4237 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 125 °C-ra.
  2. Az alaplében főzzük meg a baconkockákat, majd szedjük nedvszívópapírra, és szárítsuk meg.
  3. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd tegyük rá a már megfőtt baconkockákat, kicsit pirítsuk át, majd szedjük ki.
  4. A marhahúst mossuk meg, töröljük szárazra, és vágjuk kb. 5 cm-es darabokra. A serpenyőben (2-3 adagban) az olívaolajon pirítsuk meg mindkét oldalukat, majd tegyük a cocotte-ba a megtisztított és vastagabb karikákra vágott sárgarépával, és a szintén ilyenre karikázott hagymával együtt. Adjuk hozzá a négybe vágott paradicsomot és a gombát is, majd szórjuk meg a baconnal.
  5. Sózzuk, borsozzuk, majd belekerülhet a köménymag is a bouquet garnival együtt (vagy 1 db babérlevél, és pár szál kakukkfű).
  6. Abba a serpenyőbe, amelyben a húsokat sütöttük öntsük bele az alaplevet, és kapargassuk fel a lesült húsmaradványokat.
  7. Öntsük hozzá a bort, és forraljuk fel. A tűzről félrehúzva szórjuk meg a liszttel, és egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
  8. Tegyük vissza a tűzre, majd folytassuk a keverést addig, amíg be nem sűrűsödik.
  9. Öntsük a kapott szószt a cocotte-ba, majd fedjük le, és az előmelegített sütőben 6-6,5óra alatt "főzzük" készre.Akkor jó, amikor egy fakanállal is el lehet vágni a húsdarabokat.
  • Sütés hőfoka: 125 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 360 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12742
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Ajánló

Friss baguettet és a receptben felhasznált bort kínáljuk mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már többedik alkalommal került asztalra ez a finom, francia, autentikus finomság. Nagyon szeretem készíteni is, mert a cocotteba minden előkészíthető, és a finom borban való állás csak jót tesz neki. Egy álmos vasárnapon, vagy vendégek várásakor kell-e ennél elegánsabb megoldás, mint hogy az ember csak időben betolja a sütőbe? Bár az "időben" lehet, hogy kicsit korai ébredést is magában foglal ha ebédre szánjuk, ugyanis a 125 °C-os sütőben bizony 6-6,5 órára szüksége van ahhoz, hogy igazából csak főljön és ne süljön. Az íze viszont minden korán kelésért kárpótol!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek