r
Nosalty Logó

Marhapörkölt 4. - hagymás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Marhapörkölt 4. - hagymás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 938 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 9377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 938 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    621.9 g

Zsír

  • Összesen
    682.1 g
  • Telített zsírsav
    272 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    296 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    2578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10458.4 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    659 mg
  • Kálcium
    1128 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    857 mg
  • Foszfor
    6028 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    4327.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    21 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1387 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    202 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    2767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    344 micro
  • β-karotin
    3420 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5630 micro
Összesen 9377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kisujnyi vastag és hosszúságú csíkokra vágjuk. 1 nagy hagymát kockára vágunk, és a zsíron megdinszteljük egy nagy lábasban. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük kevés vízzel. Rátesszük a húst, sózzuk, félbevágott száraz paprikákat is beletesszük, és közepes lángon főzzük. Néha megkeverjük, és ha kell, pótoljuk a vizet, de mindig csak kicsit, hogy oda ne égjen.
  2. A megmaradt hagymákat megpucoljuk, és kb. 4 mm vastag karikákra felszeleteljük egy tálba. A savanyú paprikákat félbevágjuk, és a hagyma mellé tesszük.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, és a víz elfőtt róla (ez kb. 50 -60 perc, hústól függ), a tetejére szórjuk egyenletesen a hagymát és a savanyú paprikát, ráöntjük egyenletesen elosztva az ecetet, a frissen darált borsot, majd fedő alatt lassú tűzön tovább főzzük. Kb. 3-4 perc után összekeverjük, és főzzük addig, míg a hagyma puha nem lesz.
  4. Ekkor már a fedőt ne tegyük vissza rá, hanem óvatossan kevergetjük, kóstoljuk, és ha kell sózzuk, borsozzuk, esetleg pici ecetet is teszünk bele, de ne legyen savanyú nagyon, csak épp érezni lehessen az ecetet. Akkor a legjobb, ha még egy picit roppanós a hagyma.
  5. Ekkor zárjuk el alatta a gázt, és fedő alatt még dinsztelődik egy picit, puhul. Vigyázzunk vele, hogy ne főjjön szét a hagyma, és ne maradjon rajta víz egy csepp sem, de ne is égjen oda.
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 39623
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Ajánló

Főtt burgonyával vagy finom friss kenyérrel fogyasztjuk. Kell egy kis gyakorlat az elkészítéséhez., hogy ne főjjön szét, ne maradjon vizes, és ne égjen le. Lehet kevesebb paprikát is tenni bele, hogy ne legyen nagyon erős, de aki bírja, az ne sajnálja belőle. A savanyú paprikát én nem szoktam megenni, de a párom azt is megeszi. Saját eltevésű savanyúpaprikából szoktam készíteni, aminek a receptjét is felteszem ide. A húst, ha meg kell mosni, mert esetleg szőr vagy valami szenyeződés van rajta, akkor azt úgy tegyük, hogy még amikor egyben van, akkor mossuk meg, ittasuk le róla a vizet, és utána vágjuk fel. A puha hátszínt nem mindenki ismeri.Igy kérjétek a hentestől , hogy PUHA HÁTSZÍN , mert a  ha hátszínt kértek  az más fajta hús!!  Álltalában levesek készítéséhez ajánják. Szerintem - mondjuk nem értek hozzá:)) -, de a sertésdagadóhoz hasonlítanám. Egy nagyon szaftos, azaz nem száraz hús. Esetleg még lábszárból is el lehet készíteni. Csináltam, mondjuk, már tyúkból és karajból is, de szerintem a marhahússal a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves Eszter, Nyamóka, Bokine, Batida, Dénes, Bia , Z1 , Szurosp és a többi kedves No Salty oldal látogató nagyon nagy szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt a receptet. Családom minden tagja szereti ezt az ételt, kicsitől a nagyig :). Apósomtól tanultam. Eddig féltve őriztem a receptet, de úgy gondoltam, hogy most mégis megosztom veletek. Aki szereti az erőset, az vágjon bele nyugodtan, mert olyan élményben lesz része, amit még a híres szakácsok is megirigyelnének. Eddig aki evett belőle, ízlett neki. Természetesen aki az erőset nem szereti, az nem fog rajongani érte, de csak az erősége miatt:). Nem tudom, hogy milyen lenne, ha olyan savanyú paprikából csinálnám, ami nem erős. Egyszer kipróbálom. Öcsémnek 7-8 kg-os mennyiségből szoktam főzni munkahelyi bulik alkalmából. Olyankor a munkatársai dicséretében úszom.:)  Mielőtt még tévedésbe esnétek, ez nem fogyózóknak való. Úgyhogy aki fogyózik, az messziről kerülje el ezt az ételt. Mondjuk, megkostólni szabad:). A családi összejövetelek, úgy mint Karácsony, Húsvét, szülinap, ballagás vagy csak sima sütögetés elmaradhatatlan menüje nálunk. Nagyon kíváncsi leszek, hogy ha elkészítitek, mi lesz a véleményetek. Mondjuk  Nyamóka  véleményében biztos vagyok, mert szereti az erőset:).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...