Marhapörkölt 4. - hagymás
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
300g marha hátszín642 kcal
-
102g vöröshagyma37 kcal
-
25g mangalica zsír226 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
150g paprika25 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g ecet0 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
3000g marha hátszín6420 kcal
-
1020g vöröshagyma371 kcal
-
250g mangalica zsír2255 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g paprika82 kcal
-
1500g paprika246 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g ecet3 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
47.7g marha hátszín102 kcal
-
16.2g vöröshagyma6 kcal
-
36 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g paprika1 kcal
-
23.9g paprika4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.2 g
Zsír
-
Összesen 68.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1045.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 603 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 432.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 139 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 563 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 621.9 g
Zsír
-
Összesen 682.1 g
-
Telített zsírsav 272 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 296 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 2578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10458.4 g
-
Cink 111 mg
-
Szelén 659 mg
-
Kálcium 1128 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 857 mg
-
Foszfor 6028 mg
-
Nátrium 1617 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.8 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 4327.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 21 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 1387 mg
-
D vitamin: 255 micro
-
K vitamin: 170 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 202 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 670 micro
-
Kolin: 2767 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 344 micro
-
β-karotin 3420 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5630 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Hozzávalók
-
6 nagy fej vöröshagyma
-
25 dkg mangalica zsír
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 ek ecet
Elkészítés
- A húst kisujnyi vastag és hosszúságú csíkokra vágjuk. 1 nagy hagymát kockára vágunk, és a zsíron megdinszteljük egy nagy lábasban. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, és felöntjük kevés vízzel. Rátesszük a húst, sózzuk, félbevágott száraz paprikákat is beletesszük, és közepes lángon főzzük. Néha megkeverjük, és ha kell, pótoljuk a vizet, de mindig csak kicsit, hogy oda ne égjen.
- A megmaradt hagymákat megpucoljuk, és kb. 4 mm vastag karikákra felszeleteljük egy tálba. A savanyú paprikákat félbevágjuk, és a hagyma mellé tesszük.
- Amikor a hús már majdnem puha, és a víz elfőtt róla (ez kb. 50 -60 perc, hústól függ), a tetejére szórjuk egyenletesen a hagymát és a savanyú paprikát, ráöntjük egyenletesen elosztva az ecetet, a frissen darált borsot, majd fedő alatt lassú tűzön tovább főzzük. Kb. 3-4 perc után összekeverjük, és főzzük addig, míg a hagyma puha nem lesz.
- Ekkor már a fedőt ne tegyük vissza rá, hanem óvatossan kevergetjük, kóstoljuk, és ha kell sózzuk, borsozzuk, esetleg pici ecetet is teszünk bele, de ne legyen savanyú nagyon, csak épp érezni lehessen az ecetet. Akkor a legjobb, ha még egy picit roppanós a hagyma.
- Ekkor zárjuk el alatta a gázt, és fedő alatt még dinsztelődik egy picit, puhul. Vigyázzunk vele, hogy ne főjjön szét a hagyma, és ne maradjon rajta víz egy csepp sem, de ne is égjen oda.
- Elkészítettem: 1000 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 39623
- Feltöltés dátuma: 2011. május 23.
Ajánló
Főtt burgonyával vagy finom friss kenyérrel fogyasztjuk. Kell egy kis gyakorlat az elkészítéséhez., hogy ne főjjön szét, ne maradjon vizes, és ne égjen le. Lehet kevesebb paprikát is tenni bele, hogy ne legyen nagyon erős, de aki bírja, az ne sajnálja belőle. A savanyú paprikát én nem szoktam megenni, de a párom azt is megeszi. Saját eltevésű savanyúpaprikából szoktam készíteni, aminek a receptjét is felteszem ide. A húst, ha meg kell mosni, mert esetleg szőr vagy valami szenyeződés van rajta, akkor azt úgy tegyük, hogy még amikor egyben van, akkor mossuk meg, ittasuk le róla a vizet, és utána vágjuk fel. A puha hátszínt nem mindenki ismeri.Igy kérjétek a hentestől , hogy PUHA HÁTSZÍN , mert a ha hátszínt kértek az más fajta hús!! Álltalában levesek készítéséhez ajánják. Szerintem - mondjuk nem értek hozzá:)) -, de a sertésdagadóhoz hasonlítanám. Egy nagyon szaftos, azaz nem száraz hús. Esetleg még lábszárból is el lehet készíteni. Csináltam, mondjuk, már tyúkból és karajból is, de szerintem a marhahússal a legfinomabb. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kedves Eszter, Nyamóka, Bokine, Batida, Dénes, Bia , Z1 , Szurosp és a többi kedves No Salty oldal látogató nagyon nagy szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt a receptet. Családom minden tagja szereti ezt az ételt, kicsitől a nagyig :). Apósomtól tanultam. Eddig féltve őriztem a receptet, de úgy gondoltam, hogy most mégis megosztom veletek. Aki szereti az erőset, az vágjon bele nyugodtan, mert olyan élményben lesz része, amit még a híres szakácsok is megirigyelnének. Eddig aki evett belőle, ízlett neki. Természetesen aki az erőset nem szereti, az nem fog rajongani érte, de csak az erősége miatt:). Nem tudom, hogy milyen lenne, ha olyan savanyú paprikából csinálnám, ami nem erős. Egyszer kipróbálom. Öcsémnek 7-8 kg-os mennyiségből szoktam főzni munkahelyi bulik alkalmából. Olyankor a munkatársai dicséretében úszom.:) Mielőtt még tévedésbe esnétek, ez nem fogyózóknak való. Úgyhogy aki fogyózik, az messziről kerülje el ezt az ételt. Mondjuk, megkostólni szabad:). A családi összejövetelek, úgy mint Karácsony, Húsvét, szülinap, ballagás vagy csak sima sütögetés elmaradhatatlan menüje nálunk. Nagyon kíváncsi leszek, hogy ha elkészítitek, mi lesz a véleményetek. Mondjuk Nyamóka véleményében biztos vagyok, mert szereti az erőset:).