r
Nosalty Logó

Vörösbársonytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Vörösbársonytorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 7058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 1176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    406.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6650.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1663 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2663 mg
  • Nátrium
    1789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750.1 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    977.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1008 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1855 micro
Összesen 7058 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk a sárgákat a cukor felével habosra, fehéredésig keverjük. A cukor másik felével a tojásfehérjét verjük fel habbá. Az olajat, a joghurtot és az ételszínezéket összekeverjük.
  2. A felvert cukros sárgákhoz hozzászitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az olajos keveréket és szépen összekeverjük. Adjuk hozzá a sót, a kakaót ( szitálva) és a vaníliás cukrot. A tortakarikákat béleljük ki sütőpapírral, majd a masszát osszuk 2 részre és 170 fokos sütőben süssük készre.
  3. Amikor megsült, vegyük ki és vegyük le róla a tortakarikát. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd mindkét alapot vágjuk félbe, így 4 db piskótakorongunk lesz.
  4. Amikor a piskóta kihűlt, töltsük meg. Helyezzük az első piskótalapot egy formára, majd kenjünk rá kis lekvárt, krémet majd újra lekvárt a torta közepére ügyelve, hogy nagyon a széleihez ne kenjünk, nehogy kifolyjon és ismételjük meg. Lap, lekvár, krém, lekvár. A tetejére helyezett lapra ne kenjünk krémet. Burkoljuk be fóliával az oldalát, helyezzük rá vissza a tortakarikát és legalább 5 órára tegyük be a hűtőbe.

Krém

  1. A krémhez a mascarponét a tejszínhabbal és cukorral verjük fel, de ne legyen nagyon kemény a hab állaga.
  2. Az oldalát marscpone habos cukros krémmel kenjük körbe. 1 dl tejszín + 12 dkg marscapone + porcukor.

Tetejére

  1. A tojásfehérjéhez hozzáöntjük a cukrot, elkeverjük, majd gőz fölött addig melegítjük folyamatosan keverve, amíg a cukorszemek fel nem oldódnak. Amennyiben van hőmérőnk ez kb. 70 C.
  2. Két ujjunk között, amikor már nem érezzük a cukorkristályokat már jó is. Mehet a keverőtál üstjébe és elkezdjük kihabosítani, addig amíg ki nem hűl és el nem éri a kívánt állagot. Ez legalább 10 perc. Amikor kivesszük a keverőt a krémből egy szép fényes, fehér stabil állagú krémet kapunk. Ezt különböző mennyiségekben színezzük és díszítjük vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 464
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 03.

Ajánló

Különböző színű ételfestékeket használhatunk a torta színezéséhez. A piskótához 2 db 20 cm-es tortakarikát használjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösbársonytorta
Happygirlkitchen 57 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek