r
Nosalty Logó

Barackos sajttorta sütés nélkül

Deloretta
Barackos sajttorta sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

1073
Kalória
11.1g
Fehérje
80.9g
Szénhidrát
78.5g
Zsír
113.3g
Víz
67.8g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
61.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 4289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    80.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    314.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1421.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    323.5 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    453.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    752 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    765 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 4289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A kekszet porrá zúzzuk (én úgy szoktam, hogy egy strapabíró zacskóba teszem, majd sodrófával jó párszor átmegyek rajta) vagy le is lehet darálni.
  2. A vajat és a cukrot egy lábosban összeolvasztjuk (lehet akár mikróban is), majd a hozzáöntjük a kekszhez, és jól összekeverjük.
  3. Egy 20-22 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk (nekem nem szokott az oldalára ráragadni), majd a vajas-kekszes keveréket a tortaformába öntjük, és jól belenyomkodjuk. Amíg a krém elkészül, a hűtőben vagy a fagyasztóban tároljuk, hogy megszilárduljon.

Krém

  1. A krémsajtot kevergetéssel fellazítjuk, és hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt citromhéjat és a vaníliaaromát.
  2. Egy másik tálban a tejfölt, a tejszínt és a cukor másik felét felverjük, amíg csúcsokat nem formál. Akkor van jól felverve, ha a tálat fejre fordítva is benne marad a krém.
  3. A krémsajtot óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínes tejfölhöz.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és elszórunk rajta néhány szelet barackot, majd ráöntjük a krémet, és minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tetejére

  1. Miután a torta eleget állt a hűtőben, elkészítjük a tortazselét a csomagoláson talált leírás alapján. Ételfestékkel színezhetjük, illetve citromlével/aromával ízesíthetjük.
  2. A barackot felszeleteljük, elrendezzük a tortán, és ráöntjük a zselét. Hűtőbe rakjuk egy pár órára, és hagyjuk megdermedni. Ha a torta 1-2 nap alatt el fog fogyni, akkor lehet a tetejét friss gyümölcsökkel is díszíteni, zselatin nélkül. :)
  3. Amint megdermedt a zselatin, már lehet is szeletelni a tortát. Érdemes mindig mielőbb visszatenni a hűtőbe, mert a meleg hatására a krém veszít a tartásából.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Tepsi mérete: 20-22

Kedvenc sütés nélküli sajttorta receptem, jelen esetben barackos ízesítéssel. De természetesen bármilyen más gyümölccsel is el lehet készíteni. Páromnak egyből pacman jutott eszébe a tortáról, azért került rá az az egy szem szilva :D

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek