Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis táska

Virslis táska
Virslis táska
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami vacsorának valón gondolkodtam. Ezt rögtönöztem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A tetejére

ajánlat

Vendégváró falatoknak is jó, gyerekeknek tízóraira...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát készítjük el először. A langyos vízben elkeverjük a sót, cukrot. Utána mehet bele az élesztő, majd a többi. Ha van kenyérsütőgépünk, abban könnyebb elkészíteni. Alaposan kidolgozzuk, lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  2. Miközben kel a tészta, megcsináljuk a paradicsomszószt. Kevés olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Kevés sót teszünk rá.
  3. Ha már jó a hagyma, ráöntjük a paradicsomlevet. Lehet sűrített paradicsommal is csinálni, akkor nem beforralni kell majd, hanem hígítani.
  4. Beletesszük a fűszereket is ízlés szerint, és készre főzzük a szószt. Ne legyen túl híg, mert akkor ki fog folyni a táskákból.
  5. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk. Próbálkoztam többféle formával, de nekem a nagy fánkszaggató jött be. Kiszaggatjuk a tésztát. Középre kenünk a szószból, beleteszünk egy darabka virslit, esetleg sajtot, és félbe hajtjuk.
  6. A széleit jól lenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt rácsra tesszük. Hagyjuk kelni addig, míg a sütő bemelegszik.
  7. Szép pirosra sütjük. Ha marad a szószból, mártogatósnak kínálhatjuk mellé.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 902
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos-virslis buci, paradicsomszószos táska virslivel, virslivel töltött kelt tészta pariszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

655
finomliszt 50 dkg
élesztő 1.6 dkg
víz 3.2 dl
1.6 dkg
cukor 2 csipet
napraforgó olaj 3 ek
virsli 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
paradicsomlé 5 dl
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tojás 1 db
sajt 10 dkg