r
Nosalty Logó

Pástétomos félholdak

NS
Pástétomos félholdak
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

341
Kalória
7.9g
Fehérje
25.6g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
27.1g
Víz
130.4g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
171.8mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 1704 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 387 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    2258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1704 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 387 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A lisztből, a sütőporból, sóból, a fűszerekből és a vajból morzsát készítünk. Hozzáadjuk az egy egész tojást, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Amennyiben a tésztánk nem áll össze, javítsuk megfelelő mennyiségű tejjel.
  2. Legalább egy órát vagy egy éjszakát pihentessük hűtőszekrényben.
  3. A szezámmagot pirítsuk elő száraz serpenyőben (halvány barnára).
  4. A pihentetési idő letelte után, lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát. Verjünk fel egy tojást, és rakjuk félre. Cakkos szélű vagy nagyméretű pogácsaszaggatóval szaggassunk egyforma köröket.
  5. Mindegyik tésztadarabot töltsünk meg pástétommal. A szélüket kenjük meg a tojássárgával (ez lesz a ragasztónk), hajtsuk félbe, egy villa segítségével nyomkodjuk le a szélét, ettől nem csak szép lesz, de garantáltan nem fog a töltelék sülés közben kifolyni.
  6. Kenjük meg a félholdak tetejét is sárgájával, szórjuk meg a szezámaggal, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük szép mosolygósra őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A maradékfelhasználás remek példája, azaz így éli második életét a pástétom... finom, aranyló szezámmagos töltött félholdként. Félig melegen szinte lehetetlen abbahagyni. :)

További receptek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...