Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres káposztás táska Laurától

Fűszeres káposztás táska Laurától
Fűszeres káposztás táska Laurától
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt a hűtőben egy fél fej káposzta...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi főételként ettük, tejföllel megkenve a tetejét. Isteni finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
  2. A káposztát lereszeljük, a hagymát vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagyobb lábasban olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, és felöntjük a borral és a vízzel.
  4. Addig pároljuk, amíg a káposzta meg nem puhul.
  5. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, a darált húst készre pirítjuk a fűszerekkel együtt: só, bors, fokhagyma, chili. Ízlés szerint még adhatunk hozzá zöldfűszereket is (oregánó, kakukkfű, majoranna, stb.)
  6. Ha a káposzta és a hús is elkészült, a tésztára halmozunk egy adag káposztát, majd a tetejére egy kanál húst. Táskává hajtogatjuk, megkenjük a tetejét tojássárgájával, és kb. 180 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 440
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darált húsos káposztás táska, káposztás táska leveles tésztában, káposztás húsos leveles táska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

624
leveles tészta 1 csomag
káposzta 1 kis db
darált sertéshús 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fehérbor 1 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
cukor 3 ek
majoranna 4 kk
napraforgó olaj 5 ek
víz 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 2 kávéskanál