r
Nosalty Logó

Sajtos párna

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timi Poppins
Sajtos párna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 2880 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 481 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    240.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3909.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1350 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1371 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 2880 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 386 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, vagy ha feltekert tésztát veszünk, akkor kitekerjük és félbehajtjuk, hogy vastagabb legyen.
  2. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a párnákat, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, és a tetejüket megkenjük tojássárgával.
  3. 200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  4. Közben elkészítjük a sajtkrémet: nagyon puha vajat gépi habverővel habosra keverünk a krémsajttal, sóval és borssal.
  5. A trappista sajtot lereszeljük, és elkészítjük a sajtos párnákat, majd tálcára helyezve hűtőben tároljuk, hogy a krém megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 12374
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos párna
Timi Poppins 37 recept

Nagymamám sütötte még régen ezeket a hájas tésztából készült párnácskákat. Én már csak a leveles tésztás verziót tudom elkészíteni, de mindig nagy a sikere. Karácsonyi sütiversenyen nagyon szép helyezést ért el, vendégváró falatkának is kitűnő.

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek