r
Nosalty Logó

Vegyes zöldségleves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
Vegyes zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 237 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1416 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 33 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2596 micro
  • β-karotin
    6532 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2297 micro
Összesen 237 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7108.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    5167 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    3668.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3991 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    456 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    15578 micro
  • β-karotin
    39195 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    13782 micro
Összesen 1416 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 33 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy leveses fazékba öntünk olajat, és először a sárgarépát és a karalábét tesszük bele párolódni, szórunk rá kicsi ételízesítőt.
  2. Egy kisebb fazékba betesszük a csontot, és fél liter vízben elkezdjük főzni. Teszünk bele egy leveskockát.
  3. Kis idő múlva mehet bele a zöldborsó is, kicsit még pároljuk őket együtt, majd felönteni kb. 2.5 liter vízzel. Tehetünk bele leveskockát, zellerlevelet, és befűszerezzük. Lassú tűzön főzzük.
  4. Elkészítjük a rántást: olajban kicsit megpirítjuk a lisztet, beletesszük a préselt fokhagymát, és levesszük a tűzről. Annyi paprikát teszünk bele, amennyire "piros" levest szeretnénk.
  5. A csontlével felengedjük a rántást, és ha már puha minden a levesben, berántjuk vele.
  6. Elkészítjük gyorsan a galuskát: a felvert tojásban elkeverjük a lisztet, és apró galuskákat szaggatunk a levesbe, és megfőzzük.
  7. Megkóstoljuk a levest, ha jó, akkor beledobjuk a petrezselymet, és befejezzük a főzést.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 242
  • Össznézettség: 105524
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Ajánló

Bármikor ebédre.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már többször készítettem ezt a levest. A netről nyomtattam ki Levesek, egytálételek oldalról. A receptgazda:recept.grocceni. Köszönet érte. Lehet variálni attól függően, mi van otthon v. mi van a hűtőben. A képen kicsit "zsírosnak" látszik, mert direkt mertem rá a tetejéről bővebben, hogy látszódjon,  ez egy "piros" leves.

Hozzászólások

kelemen erzsebet

Pont ma f?ztem ilyen levest az els? idei zsenge borsóból! A különbség csak annyi, hogy mi rántás nélkül szeretjük. Nagyon finom, igazi tavaszi leves.

Boszi

Van amikor én sem rántom be. Na persze a friss borsóból a legjobb!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha csont ill. hús nélkül készítem, akkor az jó, ha csak simán a leveskockából csinált lével engedem fel a rántást és ezzel s?rítem a levest? Köszönöm el?re is a választ. Enik?

Boszi

Szia Enik?! Ha engem kérdezel, lehet. Én is szoktam leveskockát használni, persze nem midig, de sokan vannak akik elítélik a "m?" dolgokat. Próbáld ki nyugodtan, majd Te eldöntöd a végén. :) Üdv. Marcsi-Boszi

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek