Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes töltött csillagok

Vegyes töltött csillagok
Vegyes töltött csillagok
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek varrni is, így mindig megveszem a burdát. Egy régebbi számban találtam erre a receptre.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sajtos töltelékhez

A gombás töltelékhez

A káposztás töltelékhez

A sonkás töltelékhez

ajánlat

Természetesen a egy leveles tésztát egyfajta töltelékhez elég, de úgy variáljuk, ahogy akarjuk. Gyorsan elkészíthető. Fagyasztható, majd használat előtt forró sütőbe toljuk, és néhány perc alatt megmelegítjük.

A formák közti maradékot gyúrjuk össze a töltelékkel együtt, és nyújtsuk ki: ebből stanglikat készíthetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt, a tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra. Vágjuk ketté. Készítsük el a töltelékeket.
  2. Ha elkészültek a töltelékek, kenjük meg az egyik lapot, óvatosan helyezzük rá a másikat, és csillag formájú sütemény kiszúróval vágjuk ki a formákat.
  3. Kenjük meg a tojással a tetejét. Megszórhatjuk szezámmaggal, köménymaggal, reszelt sajttal.
  4. Készre sütjük.

Sajtos töltelék:

  1. Zúzzuk össze a fokhagymát, pucoljuk meg a vöröshagymát, és vágjuk apró kockára.
  2. Olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát.
  3. A sajtot reszeljük tálba, adjuk hozzá az egész tojást és a pirított hagymát.
  4. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és pirospaprikával ízesítjük.
  5. Botmixer dolgozzuk simára.

Gombás töltelék:

  1. Hagymákat megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és olajon megpirítjuk.
  2. Megpucoljuk, és összevágjuk a gombát, majd a hagymához adva, addig pároljuk, míg a levét elfövi.
  3. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk bazsalikommal, majd kihűtjük.
  4. A 2 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a fűszeres gombához keverjük.
  5. Végül dolgozzuk a töltelékbe a sajtot.

Káposztás töltelék:

  1. Reszeljük le a káposztát, és sózzuk be. Pihentessük egy órát.
  2. Nyomkodjuk ki a levét.
  3. Forró olajon karamellizáljuk a cukrot, rakjuk rá a káposztát, és pirítsuk barnára.
  4. Hűtsük langyosra, sózzuk-borsozzuk, majd dolgozzuk bele a 2 tojást.

Sonkás töltelék:

  1. Pucoljuk meg a hagymákat, aprítsuk fel, forró olajon pirítsuk meg.
  2. Daráljuk apróra a sonkát, és keverjük a hagymákhoz. Borsozzuk ízlés szerint, és lazítsuk 1-2 evőkanál tejföllel annyira, hogy kenhető legyen a töltelék.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 67 875
elküldve: 24
receptkönyvben: 787
elkészítve: 21/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

venusz1

Mióta szakács: 2010.11.30.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött leveles csillagok, sonkás/káposztás/sajtos csillagok

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2015-12-29 16:38

Pillanatok alatt kész van és nagyon finom. Most csak a sajtos töltelékkel készítettem, de legközelebb okvetlenül kipróbálom a többit is, valószínűleg szilveszterkor :)

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Fri, 2012-05-11 14:39

Kedves vénusz1 !
Írod az ajánlatban, hogy fagyasztható. Mire gondoltál? Megsütött kész csillagokra v. a nyers, megkent, kiszúrt, sütés előtti formákra? Fontos lenne, mert időt tudnék spórolni a fagyasztással, de nem mindegy, hogy hogyan fagyaszthatom le. Előre is köszönöm a válaszodat. Üdv: Zsuzsa

703
leveles tészta 1 csomag
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
sajt 15 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
gomba 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
káposzta 1 kg
napraforgó olaj 1 dl
cukor 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
sonka 30 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 2 ek
bors 0 ízlés szerint