r
Nosalty Logó

Vegyes sós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Vegyes sós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 844 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5056 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 169 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    1042 micro
  • β-karotin
    3018 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 844 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    325.6 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8344.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1861 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    3616 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1576.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4493 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    381 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2715 micro
  • α-karotin
    6252 micro
  • β-karotin
    18107 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6778 micro
Összesen 5056 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    612 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, vajat és az ecetes vizet összegyúrjuk.
  2. Vékonyra nyújtuk, megkenjük a puhavajjal és felsodorjuk. Roládot készítünk és 2 órára hűtőbe tesszük. Még jobb, ha este elkészítjük a tésztát.
  3. Az olajon a hagymát kissé megdinszteljük a sárgarépával, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, a gombát és roppanósra pároljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojást.
  4. A zöldséges masszát két részre osztjuk, az egyikbe belevegyítjük az apróra vágott sonkát. A tészta egyharmadát félre tesszük, a többit kinyújtjuk téglalap alakúra, kb. 40x30 cm- re.
  5. A tésztát a tepsibe helyezzük. Egyik felébe a zöldséges, a másik felébe a húsos masszát tesszük. A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval szép recés csíkokat vágunk, és a töltelékre rácsozzuk. Megkenjük tojással.
  6. Kb. 30 percet sütjük közepes lángon. Miután a lángot eloltottuk, megszórjuk reszelt sajttal. Még pár percig a sütőben hagyjuk, amíg a sajt kissé megolvad.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18364
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 04.

Ajánló

Hidegen, melegen fogyasztható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vegyes sós pite
Csiki Piroska 228 recept

Váratlanul vendégek jelentkeztek  be, szerencsére volt egy adag vajas tésztám és a zöldség is adva volt. Volt két személyre való pörköltem, ledaráltam és úgy tettem bele a masszába. Mivel van egy vegás családtagom úgy oldottam meg, hogy mindenkinek jó legyen, ezért osztottam kétfele. Így született meg a vegyes pite. Nagy sikere volt.

Hozzászólások

Csiki Piroska

Nagyon szépen köszönöm.

Bató Edit

Kedves Piroska, nem csoda, hogy sikere volt, mert ez a pite igazi telitalálat. Mi is nagyon szeretjük az ilyen ételeket, úgyhogy el fogom készíteni. Ügyes vagy, hogy kitaláltad. Szép estét, Edit.

Csiki Piroska

Köszönöm kedves Edit. Remélem ízleni fog. Piroska.

Boribon

Kedves Piroska, ez gyonyoru! Olyan, mintha egyenesen Provance-bol roppent volna ide. En is el fogom kesziteni, ez biztos.

Csiki Piroska

Köszönöm Boribon.

TraRita

Gyönyör?!!! Gratulálok! Én is elkészítem hamarosan! :) Üdv: Rita

Csiki Piroska

Köszönöm kedves Rita. Remélem ízleni fog. Piroska.

Évike_89

Kedves Piroska, nagyon köszönöm a receptet; öcsém szülinapjára készítettem, alig maradt bel?le, úgy elkapkodták még az édesszájúak is. :) Egy észrevételem, illetve kérdésem azért lenne: picit sótalan lett, a tésztájából nem maradt ki véletlenül a só? Vagy a tölteléket kellett volna jobban megsóznom? El?re is köszönöm a választ!

Csiki Piroska

Kedves Évike! Én nem tettem a tésztájába sót, de lehet tenni. Következ?leg lehet, hogy én is megsózom egy kicsit. Köszönöm az észrevételt és örülök, hogy sikered volt vele.

Éva-Anyóca

Kedves Piroska! Annyira guszta, éhes lettem, de nagggggyon!!!!! :D El fogom miel?bb készíteni. :) Kellemes Adventi várakozást kívánok! Éva-Anyóca

Csiki Piroska

Szia Éva-Anyóca! Szoktam én is úgy járni, hogyha elolvasok egy jó receptet, rögtön megéhezem. Érdemes elkészíteni, mert finom. Kívánok én is szép adventi napokat! Piroska

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.