Húsvéti spenóttorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
TV Paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
1g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g spenót41 kcal
-
75g tehéntúró110 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
138g tojás173 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
892
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelékhez
-
1000g spenót166 kcal
-
300g tehéntúró441 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
3568
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
12.2g finomliszt45 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0.2g só0 kcal
A töltelékhez
-
40.8g spenót7 kcal
-
12.2g tehéntúró18 kcal
-
4.1g sajt14 kcal
-
22.4g tojás28 kcal
-
2g vaj15 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
Összesen
146
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 47.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 562 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3728.4 g
-
Cink 199 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 159 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 672 mg
-
Nátrium 1923 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 349.9 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1245 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 964 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 19 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 91 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 448 micro
-
Kolin: 447 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10443 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22946 micro
Összesen
892
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 188.9 g
Zsír
-
Összesen 189.6 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 2248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14913.4 g
-
Cink 796 mg
-
Szelén 284 mg
-
Kálcium 2002 mg
-
Vas 634 mg
-
Magnézium 753 mg
-
Foszfor 2687 mg
-
Nátrium 7693 mg
-
Réz 32 mg
-
Mangán 33 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1399.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 4979 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 461 micro
-
K vitamin: 3857 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 76 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 364 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1794 micro
-
Kolin: 1787 mg
-
Retinol - A vitamin: 1497 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 41770 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91786 micro
Összesen
3568
kcal
- 9% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608.7 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1705 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3746 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
-
10 db tojás
-
5 dkg vaj
-
1 kis db vöröshagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 ek só
-
1 késhegynyi bors
Elkészítés
A tésztához
- Gyúrjunk az átszitált lisztből és az olajból sós, langyos vízzel lágy, rugalmas tésztát, takarjuk le, és pihentessük egy órát a hűtőben.
A töltelékhez
- Közben vágjuk apróra a megmosott, leforrázott parajleveleket. Futtassuk meg 3 dkg vajon a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá az összevágott parajt (vagy a kiengedett mélyhűtött parajt), és pirítsuk erős tűzön 4-5 percig, majd hagyd kihűlni. Adjuk hozzá az áttört túrót, a reszelt sajtot, a két egész tojást, a finomra vágott zöldpetrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.
- A tésztát osszuk egy kisebb és egy nagyobb cipóra, és nyújtsuk ki kerekre egy belisztezett deszkán. Vajazzuk és lisztezz ki egy nyitható tortaformát, és a nagyobbik tésztával béleljük ki úgy, hogy a tészta túllógjon a forma peremén.
- Öntsük bele a túrós parajkrémet, simítsuk el, majd formázzunk 8 mélyedést a töltelékbe egy kanállal, és üssük bele a 8 tojást. Sózzuk, borsozzuk, majd lazán takarjuk be a kisebb tésztakoronggal. A forma széléről hajtsuk vissza a lelógó tésztaszéleket, kissé nyomkodjuk össze a takaró tésztalappal, és kenjük meg a tojássárgájával.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 50–55 percig. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával. Ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni.
- Tálalás előtt húzzuk le a tortakarikát, csúsztassuk a spenóttortát egy tálra, és szeleteljük fel akár egy tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 224
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10980
- Feltöltés dátuma: 2014. április 02.
Ajánló
Száraz fehérborok, rajnai rizling, chardonnay vagy fekete ribizli szörp, limonádé és ásványvíz illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
TV Paprika
35 recept
Ez a szemet gyönyörködtető spenóttorta a húsvéti ünnepi asztal ékessége! www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin