r
Nosalty Logó

Húsvéti spenóttorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Húsvéti spenóttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 892 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3568 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 146 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3728.4 g
  • Cink
    199 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    159 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    1923 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    964 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    91 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10443 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22946 micro
Összesen 892 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.9 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14913.4 g
  • Cink
    796 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    2002 mg
  • Vas
    634 mg
  • Magnézium
    753 mg
  • Foszfor
    2687 mg
  • Nátrium
    7693 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4979 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    461 micro
  • K vitamin:
    3857 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    364 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1794 micro
  • Kolin:
    1787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41770 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91786 micro
Összesen 3568 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3746 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyúrjunk az átszitált lisztből és az olajból sós, langyos vízzel lágy, rugalmas tésztát, takarjuk le, és pihentessük egy órát a hűtőben.

A töltelékhez

  1. Közben vágjuk apróra a megmosott, leforrázott parajleveleket. Futtassuk meg 3 dkg vajon a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá az összevágott parajt (vagy a kiengedett mélyhűtött parajt), és pirítsuk erős tűzön 4-5 percig, majd hagyd kihűlni. Adjuk hozzá az áttört túrót, a reszelt sajtot, a két egész tojást, a finomra vágott zöldpetrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük össze.
  2. A tésztát osszuk egy kisebb és egy nagyobb cipóra, és nyújtsuk ki kerekre egy belisztezett deszkán. Vajazzuk és lisztezz ki egy nyitható tortaformát, és a nagyobbik tésztával béleljük ki úgy, hogy a tészta túllógjon a forma peremén.
  3. Öntsük bele a túrós parajkrémet, simítsuk el, majd formázzunk 8 mélyedést a töltelékbe egy kanállal, és üssük bele a 8 tojást. Sózzuk, borsozzuk, majd lazán takarjuk be a kisebb tésztakoronggal. A forma széléről hajtsuk vissza a lelógó tésztaszéleket, kissé nyomkodjuk össze a takaró tésztalappal, és kenjük meg a tojássárgájával.
  4. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 50–55 percig. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával. Ha elkészült, a formában hagyjuk kihűlni.
  5. Tálalás előtt húzzuk le a tortakarikát, csúsztassuk a spenóttortát egy tálra, és szeleteljük fel akár egy tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9049
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 02.

Ajánló

Száraz fehérborok, rajnai rizling, chardonnay vagy fekete ribizli szörp, limonádé és ásványvíz illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvéti spenóttorta
TV Paprika 35 recept

Ez a szemet gyönyörködtető spenóttorta a húsvéti ünnepi asztal ékessége! www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek