Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos tonhaltorta

Spenótos tonhaltorta
Spenótos tonhaltorta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az, amit nem lehet megunni... Ugyanis mi nagyon szeretjük a spenótot, és nagyon szeretném megszerettetni másokkal is. Ez a csodás halas torta remélem elnyeri a szkeptikusok tetszését is. A receptre a Mester Kukta egy régi számában akadtam, és íme az eredmény.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

Vendégváráshoz, hidegtálakhoz vagy akár önálló vacsoraként is megállja a helyét egy tál saláta kíséretében. Egy könnyű olasz vörösbor a pohárba, és máris kész a mediterrán hangulat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot jól kinyomkodjuk, és összeturmixoljuk.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük..
  3. Hozzáadjuk a spenótot, tojássárgáját, vajat, sózzuk, borsozzuk.
  4. Tésztává gyúrjuk, és 2 órára hűtőbe tesszük pihentetni. Akár előző nap is elkészíthetjük a tésztát.
  5. A töltelékhez felaprítjuk az olajbogyót. Apróra vágjuk a fokhagymát és félkarikára a vöröshagymát.
  6. Az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot is.
  7. Majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk az oregánót és végül a lecsepegtetett tonhalat és olajbogyót.
  8. Addig főzzük, míg az összes leve elpárolog. (kb. 10 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A tészta háromnegyedét kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tortaformába tesszük.
  10. Villával megszurkáljuk, és 10 perc alatt elősütjük 200 fokos sütőben.
  11. Ráhalmozzuk a kihűlt tölteléket, és befedjük a maradék kinyújtott tésztával.
  12. Jól rányomkodjuk a tésztát a széleknél, és további 30 percig sütjük 180 fokon.
  13. Teljesen hagyjuk kihűlni a tortánkat.
  14. A 6 dkg szobahőmérsékletű vajat habosra keverünk a sóval és az oregánóval.
  15. Habzsákba (ennek híján egy nylonzacskóba) töltjük a vajat, és rozettákat nyomunk minden szeletre.
  16. Retekszeletekkel díszítjük, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 068
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubigabi

Mióta szakács: 2010.04.14.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pikáns haltorta, tonhalas torta, tonhalas-spenótos torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

431
finomliszt 33 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 12 dkg
tojássárgája 1 db
spenót 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
zöld olajbogyó 10 dkg
tonhal 16 dkg
sűrített paradicsom 10 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 kk
olívaolaj 2 ek
vaj 6 dkg
oregánó 1 kk
0 ízlés szerint
retek 1 kis db