r
Nosalty Logó

Vegán Wellington

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pepi's Kitchen
Vegán Wellington
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Gomba

Töltelék

Összeállítás

Összesen 816 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Gomba

Töltelék

Összeállítás

Összesen 3261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Gomba

Töltelék

Összeállítás

Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1605.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 816 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6421.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    3667 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    846.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1152 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 3261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Tészta

Gomba

Töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük, és addig pihentetjük, amíg a gombát és a tölteléket elkészítjük.

Gomba

  1. A gombákat "megpucoljuk", alaposan megmossuk.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a gombát.
  3. Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk őket a fűszerekkel, és 200 fokos sütőbe tesszük nagyjából fél órára. (Érdemes néha ránézni, sütőtől függően változhat.)

Töltelék

  1. A lila hagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük, és a fűszerekkel ízesítjük. Amikor már szépen megpárolódott, hozzáadjuk a bort, nagy lángon kicsit átkeverjük. Amikor a bor kicsit már elpárolgott, lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.
  2. A kenyereket megpirítjuk.
  3. Egy aprítógépbe tesszük a főtt gesztenyét vagy gesztenyemasszát, a mogyorót és a kenyereket, majd pépesre aprítjuk őket.
  4. Az így elkészült masszát összekeverjük a hagymával, és kb. 1-1,5 dl vízzel lazítjuk. Megkóstoljuk, hogy eléggé fűszeres-e, ha igen, félretesszük, ha nem, még után fűszerezzük.

Összeállítás

  1. A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd nagyjából téglalap alakúra nyújtjuk mindkét felet. Ne nyújtsuk túl vékonyra, körülbelül 0,5 cm-es vastagság megfelelő.
  2. Az egyik kinyújtott részt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk.
  3. A töltelék 1/3-át a tészta közepére tesszük, körülbelül a gomba szélességének megfelelően. Majd a gombákat a töltelékcsíkra pakoljuk.
  4. A maradék tölteléket a gombákra halmozzuk, és megpróbáljuk a gombák oldalát is bevonni vele.
  5. Amikor ezzel elkészültünk a másik tésztalapot ráfektetjük, és a kis dombocskánk mentén a felső tésztalapot rányomkodjuk az alsóra, hogy a töltelék ne folyhasson ki. A fennmaradt tésztát levágjuk. Az összeillesztés mentén egy villa segítségével egymásba nyomjuk a tésztákat. Végül a halmocska tetejét megszurkáljuk.
  6. A tetejét vízzel hígított paradicsompürével kenjük le, ettől szép színe lesz. A maradék tésztánkból dekorációkén különböző formákat vághatunk ki, és a tészta tetejére tehetjük (nálam ez most egy szívecske volt). 200 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük (néha azért nézzünk rá).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3420
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pepi's Kitchen 11 recept

Karácsonykor szoktam elkészíteni ezt a receptet, azért, hogy én is nagyon jót és különlegeset ehessek, hús nélkül is. Mellé nagyon finom a Waldorf saláta, vagy csak simán a sült alma, dióval. :)

Hozzávalók

Tészta

Gomba

Töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk