r
Nosalty Logó

Indiai ihletésű csicseriborsó-ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
szépróza
Indiai ihletésű csicseriborsó-ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    936 micro
  • β-karotin
    2458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 331 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1177 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3742 micro
  • β-karotin
    9831 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28765 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1324 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1994 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A répát megtisztítjuk, lereszeljük.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk. Mikor már majdnem üveges, hozzáadjuk a fűszereket (a babérlevél kivételével), és kb. 5 percig tovább pirítjuk, vigyázva, hogy ne kapjon le.
  4. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót és a répát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  5. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, beledobjuk a babérlevelet,és lefedve közepes lángon kb. 25-30 percig főzzük, míg a csicseriborsó megpuhul. (Konzerv csicseriborsó esetén ez az idő 10 percre is csökkenhet, úgyhogy gyakran kóstoljuk!)
  6. Tálalás előtt kivesszük a babérlevelet.
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 42247
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 07.

Ajánló

A fokhagyma is illik bele.  Barna rizzsel tálaltam, de a naan, a csapati - vagy végszükség esetén az európai kenyérfélék is illenek hozzá.  Ha túl csípősre sikerül, akkor tejföllel vagy joghurttal hígítsuk a tányérunkban. Nem kell megijedni, az indiaiak is így csinálják.  Sült hús mellé is el tudnám képzelni.

Receptkategóriák

Indiai ihletésű csicseriborsó-ragu
szépróza 96 recept

Másfél hónap indiaiakkal való együttlakás után az ember gyakran kívánja a hasonló ízeket. Biztos van ennek az ételnek valami fenszi neve, csak én azt nem tudom. A szaft sűrítésére használhatunk egy marék vöröslencsét is (csak dobjuk a borsó mellét, mikor felöntjük vízzel), de nekem most épp elfogyott. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek