Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai ihletésű csicseriborsó-ragu

Indiai ihletésű csicseriborsó-ragu
Indiai ihletésű csicseriborsó-ragu
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Másfél hónap indiaiakkal való együttlakás után az ember gyakran kívánja a hasonló ízeket. Biztos van ennek az ételnek valami fenszi neve, csak én azt nem tudom.

A szaft sűrítésére használhatunk egy marék vöröslencsét is (csak dobjuk a borsó mellét, mikor felöntjük vízzel), de nekem most épp elfogyott. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A fokhagyma is illik bele. 

Barna rizzsel tálaltam, de a naan, a csapati - vagy végszükség esetén az európai kenyérfélék is illenek hozzá. 

Ha túl csípősre sikerül, akkor tejföllel vagy joghurttal hígítsuk a tányérunkban. Nem kell megijedni, az indiaiak is így csinálják. 

Sült hús mellé is el tudnám képzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk. 
  2. A répát megtisztítjuk, lereszeljük. 
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megpirítjuk. Mikor már majdnem üveges, hozzáadjuk a fűszereket (a babérlevél kivételével), és kb. 5 percig tovább pirítjuk, vigyázva, hogy ne kapjon le. 
  4. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót és a répát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 
  5. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, beledobjuk a babérlevelet, és lefedve közepes lángon kb. 25-30 percig főzzük, míg a csicseriborsó megpuhul. (Konzerv csicseriborsó esetén ez az idő 10 percre is csökkenhet, úgyhogy gyakran kóstoljuk!)
  6. Tálalás előtt kivesszük a babérlevelet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 348
elküldve: 5
receptkönyvben: 272
elkészítve: 22/23
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicseriborsós ragu, fűszeres csicseriborsó, csicseriborsós egytál

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Thu, 2017-07-06 10:30

Nagyon finom az étel. Figyelmetlen voltam, a konzerv csicseriborsóhoz is 8 dl vizet adtam, mire rájöttem, hogy nem kellett volna. Emiatt sűrűbb főzelék lett a végeredmény, de így is bejött :-)

Üdv: Klaudia

Körci
Körci Sun, 2016-01-03 18:41

Nálunk nagyon bevált, többször is elkészítettem már. Köszönjük a receptet!

Thea71
Thea71 Wed, 2013-10-23 14:47

Most készült el és nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet, még megfőzöm párszor.

324
csicseriborsó 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
curry por 4 teáskanál
gyömbérpor 1 kávéskanál
kurkuma 1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
sárgarépa 1.5 közepes db
víz 8 dl
sűrített paradicsom 100 g
babérlevél 3 db