Töltött káposzta 1.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
29g káposztalevél7 kcal
-
70g darált sertéshús127 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
2g disznózsír20 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
20g rizs72 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1 kcal
Az aprókáposztához
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
150 kcal
-
75g sertéscsülök104 kcal
-
50g füstölt oldalas132 kcal
-
50g sertésoldalas97 kcal
-
63 kcal
-
25g lángolt kolbász113 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
A sűrítéshez
-
3g finomliszt11 kcal
-
2g disznózsír20 kcal
-
1 kcal
A tálaláshoz
-
45g tejföl89 kcal
Összesen
1237
Kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
285g káposztalevél71 kcal
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
23g disznózsír203 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
Az aprókáposztához
-
2000g savanyú káposzta380 kcal
-
750g füstölt sertéscsülök1500 kcal
-
750g sertéscsülök1042 kcal
-
500g füstölt oldalas1316 kcal
-
500g sertésoldalas970 kcal
-
250g debreceni kolbász630 kcal
-
250g lángolt kolbász1130 kcal
-
250g füstölt szalonna1638 kcal
A sűrítéshez
-
30g finomliszt109 kcal
-
23g disznózsír203 kcal
-
11 kcal
A tálaláshoz
-
450g tejföl891 kcal
Összesen
12369
Kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
3.9g káposztalevél1 kcal
-
9.6g darált sertéshús17 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g disznózsír3 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
2.7g rizs10 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
Az aprókáposztához
-
27.3g savanyú káposzta5 kcal
-
10.2g füstölt sertéscsülök20 kcal
-
10.2g sertéscsülök14 kcal
-
6.8g füstölt oldalas18 kcal
-
6.8g sertésoldalas13 kcal
-
3.4g debreceni kolbász9 kcal
-
3.4g lángolt kolbász15 kcal
-
3.4g füstölt szalonna22 kcal
A sűrítéshez
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0.3g disznózsír3 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
A tálaláshoz
-
6.1g tejföl12 kcal
Összesen
167
Kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4366.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 95 mg
-
Foszfor 694 mg
-
Nátrium 3322 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 475.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 826 micro
Összesen
1237
Kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 690 g
Zsír
-
Összesen 912.8 g
-
Telített zsírsav 333 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 304 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 108 g
-
Koleszterin 3031 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 43668.4 g
-
Cink 77 mg
-
Szelén 726 mg
-
Kálcium 1669 mg
-
Vas 71 mg
-
Magnézium 950 mg
-
Foszfor 6943 mg
-
Nátrium 33220 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.9 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 77 mg
VÍZ
-
Összesen 4752.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1179 micro
-
B6 vitamin: 18 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 415 mg
-
D vitamin: 1150 micro
-
K vitamin: 491 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 169 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1213 micro
-
Kolin: 2693 mg
-
Retinol - A vitamin: 934 micro
-
α-karotin 242 micro
-
β-karotin 2487 micro
-
β-crypt 512 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8261 micro
Összesen
12369
Kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
167
Kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
15 közepes db káposztalevél
-
70 dkg darált sertéshús
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1.5 ek disznózsír
-
3 db tojás
-
1 ek só
-
1 kávéskanál bors
-
1 ek fűszerpaprika
Az aprókáposztához
-
2 kg savanyú káposzta
-
50 dkg füstölt oldalas
-
50 dkg sertésoldalas
-
25 dkg debreceni kolbász
-
25 dkg lángolt kolbász
-
25 dkg füstölt szalonna
A sűrítéshez
-
2 evőkanál finomliszt
-
1.5 ek disznózsír
-
1 ek fűszerpaprika
A tálaláshoz
Elkészítés
A töltelékhez
- Elkészítjük a tölteléket: a hagymát felaprítjuk, a zsír felén dinszteljük, ezt a darált húshoz adjuk, a pirospaprika felével, három tojást adunk hozzá és a megmosott rizst.Egy lapos evőkanál sóval és egy kávéskanálnyi őrölt borssal ízesítjük.
- A káposztalevelek vastag ereit levagdossuk, mindegyikbe három evőkanálnyi tölteléket teszünk és ezt belecsavarjuk, a két végét visszahajtva.
- Acsülköket előkészítjük: a csontról levagdossuk a húst és apróbb darabokra vágjuk. A kolbászokat, az oldalast és a szalonnát is felvágjuk.
- Egytíz literes fazék alját kibéleljüka (bőrével együtt) vékonyra szeletelt füstölt szalonnával, rádobáljuk a káposztáról levagdosott részeket, egy sor apró káposztát terítünk rá, majd egy sor tölteléket teszünk rá (csillag alakban, középen egy lyukat hagyva, ez kb.hét töltelék), közéjük a felvagdosott húsok harmadát rakodjuk. Megint egy réteg aprókáposzta, rá egy réteg vegyes húsféle, erre egy réteg aprókáposzta. A megmaradt (hét) töltelék rá csillag alakban. A maradék húst az aprókáposzta a tetejére tesszük, felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.
- Azután berántjuk: a maradék zsírral éskét evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforraljuk és hagyjuk hűlni.
- Mielőtt érkeznek a vendégek,cserépedénybetesszük a kívánt mennyiséget, sütőben melegítjük, tejföllel bőségesen meglocsolva kínáljuk.
- Receptkönyvben: 328
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 99776
- Feltöltés dátuma: 2007. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Petra
537 recept
A búvártársaság nagyon örömére készítem mindig ezt a fogást. (Általában a megadott mennyiségek duplájából.)
Hozzászólások (7)
Én a rántásba ecetben eltett (kicsavart) apróra vágott kaprot is szoktam tenni. Különleges ízt ad az ételnek. Vira
Sosem rántjuk be. A házi hordóskáposzta eleve kaporral készül. Kár az id?ért a rántással. Kevesebb vizet alája, s az aljába szalonnadarabokat b?röst?l. Tiszteletem!
Nálunk a férjem a töltött káposzta f?zés tudora. A következ?képpen csinálja, el?ször egy edényben elkészíti a rántást, felönti vízzel és ezt félreteszi. Egy nagyobb kb.8 literes fazék alája egy sor apró savanyú káposztát tesz, ezt megöntözi kb. 2-3 ev?kanál rántással. A becsomagolt tölteléket /szármát/ állítva rakja az apró káposztára. (nem mindig teszünk bele külön húst, oldalast, stb.) ismét jön az apró káposzta, rá a rántás és így tovább. A legfels? rész apró káposztát szintén meglocsolja rántással, majd annyi vízzel önti fel, hogy éppen ellepje, és önt hozzá kb. 1 dl vörösbort is. Miel?tt teljesen megf?ne a káposzta, apróra vágott sült szalonnát, zsírjával együtt ráönti. A szármát általában én készítem, de már nem is tudom mióta, csak kelkáposzta levélbe csomagolom.Szép nagy fej kelkáposztát sós vízben megpuhítom. Próbáljátok ki nagyon finom, és nem olyan kemény, mint a savanyított káposztafej. A rántást is tudom ajánlani, mert így nem kell turkálni a szármák között között és biztos, hogy egyformán kap minden a fazékban a rántásból. Isteni finom. Jó étvágyat. Kati
En peldaul nem rantom be,hiszen igy is hatalmas kaloriabomba.A rizs helyett viszont gerslit azaz(arpagyongyot) teszek.Savanyu kaposztabol keszitem , (nalunk nincs hordos csak uveges)de a level nyers kaposzta.Fustolt oldalas ami jo husos es az elengedhetetlen fuszerpaprika.Hat valahogy igy.Nagy valasztek nincs mert itt nem savanyit senki fejeskaposztat, legfeljebb europabol hozatjak a nemet vagy szerb uzletek, de hamar elkapkodjak.Udv.Valeria
Hát anyag van benne b?ségesen.....talán több is mint kellene, arról nem beszélve, hogy mennyibe kerül. Tényleg...mennyib?l lehet ezt kihozni? üdv Jolán
Tény és való, nem olcsó dolog, de hatalmas nagy adag lesz bel?le. (Mint olvashattuk, itt is egy nagy társaságnak készült.) Nálunk a sógorom ennek a tudora, én nála ettem el?ször, ? is akkor készíti, amikor összejön az egész nagy familia. Sokkal egyszer?bb, mint több fogást készíteni ennyi embernek, ráadásul nem kell ott állni végig mellette. Természetesen már én is eltanultam t?le, a recept teljesen megegyezik a fent leírtakkal, csak mi még egy kevéske tárkonnyal is f?szerezzük. Nagyon jó ízt ad neki, de tényleg nem kell bel?le sok. A mi verziónkba sem megy kapor, csak egy laza rántás. Mindenkinek ajánlom, mert igaz, hogy nem olcsó, de b?séges és laktató, ráadásul nagyon finom.
Nem szegény embernek való kaja, az biztos!
Ez ?rület!! Rengeteg benne a hús. Sancho-é tetszik.
Na, hogy fokozzam az indulatokat: én nem szoktam berántani, de helyette paradicsompürét teszek módjával a f?zés elején a káposztához. Isteni, szaftos, ízletes lesz. Ja, és borsikaf? kedves Barátaim, a töltelékbe is és a káposztára is. F?szerezésként még teszek bele fokhagymát apróra vágva, köménymagot, szemes borsot. Húsként csak a töltelék, plusz füstölt hús és darabolt sertéshús van benne. Még nem sikerült elrontanom.
Kissé ledöbbentem. Rengeteg hús szinte kocsonya mennyiség. Tojás? Miért? a káposzta egyben tartja a tölteléket, A rizs pedig a töltött káposztába ISTEN ELLENI VÉTEK. Gerslit az az árpagyöngyöt neki azzal az igazi. Jaj majd elfelejtettem, hogy a hagyomány szerint berántjuk.