r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 1.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Töltött káposzta 1.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 1237 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 12369 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 167 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    3322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 1237 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    690 g

Zsír

  • Összesen
    912.8 g
  • Telített zsírsav
    333 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    304 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    3031 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43668.4 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    726 mg
  • Kálcium
    1669 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    950 mg
  • Foszfor
    6943 mg
  • Nátrium
    33220 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    4752.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    1150 micro
  • K vitamin:
    491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    169 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    2693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    934 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    2487 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8261 micro
Összesen 12369 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Elkészítjük a tölteléket: a hagymát felaprítjuk, a zsír felén dinszteljük, ezt a darált húshoz adjuk, a pirospaprika felével, három tojást adunk hozzá és a megmosott rizst.Egy lapos evőkanál sóval és egy kávéskanálnyi őrölt borssal ízesítjük.
  2. A káposztalevelek vastag ereit levagdossuk, mindegyikbe három evőkanálnyi tölteléket teszünk és ezt belecsavarjuk, a két végét visszahajtva.
  3. Acsülköket előkészítjük: a csontról levagdossuk a húst és apróbb darabokra vágjuk. A kolbászokat, az oldalast és a szalonnát is felvágjuk.
  4. Egytíz literes fazék alját kibéleljüka (bőrével együtt) vékonyra szeletelt füstölt szalonnával, rádobáljuk a káposztáról levagdosott részeket, egy sor apró káposztát terítünk rá, majd egy sor tölteléket teszünk rá (csillag alakban, középen egy lyukat hagyva, ez kb.hét töltelék), közéjük a felvagdosott húsok harmadát rakodjuk. Megint egy réteg aprókáposzta, rá egy réteg vegyes húsféle, erre egy réteg aprókáposzta. A megmaradt (hét) töltelék rá csillag alakban. A maradék húst az aprókáposzta a tetejére tesszük, felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.
  5. Azután berántjuk: a maradék zsírral éskét evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforraljuk és hagyjuk hűlni.
  6. Mielőtt érkeznek a vendégek,cserépedénybetesszük a kívánt mennyiséget, sütőben melegítjük, tejföllel bőségesen meglocsolva kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 99776
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A búvártársaság nagyon örömére készítem mindig ezt a fogást. (Általában a megadott mennyiségek duplájából.)

Hozzászólások (7)

Hasznos Virág

Én a rántásba ecetben eltett (kicsavart) apróra vágott kaprot is szoktam tenni. Különleges ízt ad az ételnek. Vira

Törölt felhasználó

Sosem rántjuk be. A házi hordóskáposzta eleve kaporral készül. Kár az id?ért a rántással. Kevesebb vizet alája, s az aljába szalonnadarabokat b?röst?l. Tiszteletem!

Törölt felhasználó

Nálunk a férjem a töltött káposzta f?zés tudora. A következ?képpen csinálja, el?ször egy edényben elkészíti a rántást, felönti vízzel és ezt félreteszi. Egy nagyobb kb.8 literes fazék alája egy sor apró savanyú káposztát tesz, ezt megöntözi kb. 2-3 ev?kanál rántással. A becsomagolt tölteléket /szármát/ állítva rakja az apró káposztára. (nem mindig teszünk bele külön húst, oldalast, stb.) ismét jön az apró káposzta, rá a rántás és így tovább. A legfels? rész apró káposztát szintén meglocsolja rántással, majd annyi vízzel önti fel, hogy éppen ellepje, és önt hozzá kb. 1 dl vörösbort is. Miel?tt teljesen megf?ne a káposzta, apróra vágott sült szalonnát, zsírjával együtt ráönti. A szármát általában én készítem, de már nem is tudom mióta, csak kelkáposzta levélbe csomagolom.Szép nagy fej kelkáposztát sós vízben megpuhítom. Próbáljátok ki nagyon finom, és nem olyan kemény, mint a savanyított káposztafej. A rántást is tudom ajánlani, mert így nem kell turkálni a szármák között között és biztos, hogy egyformán kap minden a fazékban a rántásból. Isteni finom. Jó étvágyat. Kati

torpi

En peldaul nem rantom be,hiszen igy is hatalmas kaloriabomba.A rizs helyett viszont gerslit azaz(arpagyongyot) teszek.Savanyu kaposztabol keszitem , (nalunk nincs hordos csak uveges)de a level nyers kaposzta.Fustolt oldalas ami jo husos es az elengedhetetlen fuszerpaprika.Hat valahogy igy.Nagy valasztek nincs mert itt nem savanyit senki fejeskaposztat, legfeljebb europabol hozatjak a nemet vagy szerb uzletek, de hamar elkapkodjak.Udv.Valeria

Jolán

Hát anyag van benne b?ségesen.....talán több is mint kellene, arról nem beszélve, hogy mennyibe kerül. Tényleg...mennyib?l lehet ezt kihozni? üdv Jolán

Törölt felhasználó

Tény és való, nem olcsó dolog, de hatalmas nagy adag lesz bel?le. (Mint olvashattuk, itt is egy nagy társaságnak készült.) Nálunk a sógorom ennek a tudora, én nála ettem el?ször, ? is akkor készíti, amikor összejön az egész nagy familia. Sokkal egyszer?bb, mint több fogást készíteni ennyi embernek, ráadásul nem kell ott állni végig mellette. Természetesen már én is eltanultam t?le, a recept teljesen megegyezik a fent leírtakkal, csak mi még egy kevéske tárkonnyal is f?szerezzük. Nagyon jó ízt ad neki, de tényleg nem kell bel?le sok. A mi verziónkba sem megy kapor, csak egy laza rántás. Mindenkinek ajánlom, mert igaz, hogy nem olcsó, de b?séges és laktató, ráadásul nagyon finom.

Ilday

Nem szegény embernek való kaja, az biztos!

Törölt felhasználó

Ez ?rület!! Rengeteg benne a hús. Sancho-é tetszik.

Törölt felhasználó

Na, hogy fokozzam az indulatokat: én nem szoktam berántani, de helyette paradicsompürét teszek módjával a f?zés elején a káposztához. Isteni, szaftos, ízletes lesz. Ja, és borsikaf? kedves Barátaim, a töltelékbe is és a káposztára is. F?szerezésként még teszek bele fokhagymát apróra vágva, köménymagot, szemes borsot. Húsként csak a töltelék, plusz füstölt hús és darabolt sertéshús van benne. Még nem sikerült elrontanom.

kulcsarpisti

Kissé ledöbbentem. Rengeteg hús szinte kocsonya mennyiség. Tojás? Miért? a káposzta egyben tartja a tölteléket, A rizs pedig a töltött káposztába ISTEN ELLENI VÉTEK. Gerslit az az árpagyöngyöt neki azzal az igazi. Jaj majd elfelejtettem, hogy a hagyomány szerint berántjuk.

Hozzávalók

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.