r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 1.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Töltött káposzta 1.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 1237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 12369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Összesen 167 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4366.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    3322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 1237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    690 g

Zsír

  • Összesen
    912.8 g
  • Telített zsírsav
    333 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    304 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    3031 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43668.4 g
  • Cink
    77 mg
  • Szelén
    726 mg
  • Kálcium
    1669 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    950 mg
  • Foszfor
    6943 mg
  • Nátrium
    33220 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    4752.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    1150 micro
  • K vitamin:
    491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    169 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    2693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    934 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    2487 micro
  • β-crypt
    512 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8261 micro
Összesen 12369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Elkészítjük a tölteléket: a hagymát felaprítjuk, a zsír felén dinszteljük, ezt a darált húshoz adjuk, a pirospaprika felével, három tojást adunk hozzá és a megmosott rizst.Egy lapos evőkanál sóval és egy kávéskanálnyi őrölt borssal ízesítjük.
  2. A káposztalevelek vastag ereit levagdossuk, mindegyikbe három evőkanálnyi tölteléket teszünk és ezt belecsavarjuk, a két végét visszahajtva.

Az aprókáposztához

  1. A csülköket előkészítjük: a csontról levagdossuk a húst és apróbb darabokra vágjuk. A kolbászokat, az oldalast és a szalonnát is felvágjuk.
  2. Egy tíz literes fazék alját kibéleljük a (bőrével együtt) vékonyra szeletelt füstölt szalonnával, rádobáljuk a káposztáról levagdosott részeket, egy sor apró káposztát terítünk rá, majd egy sor tölteléket teszünk rá (csillag alakban, középen egy lyukat hagyva, ez kb.hét töltelék), közéjük a felvagdosott húsok harmadát rakodjuk. Megint egy réteg aprókáposzta, rá egy réteg vegyes húsféle, erre egy réteg aprókáposzta. A megmaradt (hét) töltelék rá csillag alakban. A maradék húst az aprókáposzta a tetejére tesszük, felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön két és fél óráig főzzük, félig lefedve.

A sűrítéshez

  1. Azután berántjuk: a maradék zsírral éskét evőkanálnyi liszttel világos rántást készítünk, ráhintjük a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük, kefir sűrűségűre kevergetjük. A káposztára locsoljuk, úgy, hogy mindenhová jusson. Ezt úgy érjük el, hogy a fakanál nyelével lyukakat csinálunk és becsorgatjuk a rántást. Felforraljuk és hagyjuk hűlni.

A tálaláshoz

  1. Mielőtt érkeznek a vendégek, cserépedénybe tesszük a kívánt mennyiséget, sütőben melegítjük, tejföllel bőségesen meglocsolva kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 335
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 103059
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A búvártársaság nagyon örömére készítem mindig ezt a fogást. (Általában a megadott mennyiségek duplájából.)

Hozzávalók

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek