r
Nosalty Logó

Töltött káposzta Márti konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Töltött káposzta Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 542 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3780 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2830.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    2040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 542 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.5 g

Zsír

  • Összesen
    208.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19811 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    1431 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    693 mg
  • Foszfor
    2962 mg
  • Nátrium
    14280 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    6242.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    638 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    471 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1286 micro
  • Kolin:
    1268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6834 micro
Összesen 3780 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát ízlés szerinti mangalicazsíron, a fűszerekkel együtt (bors, boróka, gyömbér, erős paprika, kapor) megpároljuk ca. 1 liter vízzel. Ezt pótoljuk szükség esetén, ha nagyon elfőtt volna. Ajánlatos egy db füstölt szalonnabőrt ízesítő gyanánt hozzáadni.
  2. Mialatt párolódik a káposzta, elkészítjük a tölteléket. A felkockázott szalonna zsírjában megpároljuk az apróra vágott hagymát és paprikát.
  3. A rizst külön pároljuk (ne főzzük szét!). Várjuk meg, míg minden kihűlt, ekkor keverjük össze a hússal, adjuk hozzá a tojásokat, a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk.
  4. Dolgozzuk össze homogén masszává. Töltsük meg vele a káposztaleveleket.
  5. A megfőtt káposztát tegyük át egy jó nagy fazékba, erre helyezzük rá óvatosan a megtöltött leveleket, öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje őket, tegyünk a tetejére 1-2 szál kaprot, és nagyon lassú tűzön pároljuk puhára a töltelékeket. (Ellenőrizzünk egyet kb. egy óra elteltével).
  6. A készre főtt töltelékeket szedjük tálba, és a káposztát rántsuk be ízlés szerinti sűrűségűre. Rétegesen rakjuk meg a töltelékekkel. A fazekat helyezzük sütőbe, tálalásig így tartsuk melegen (100-150 fok). Közben a felső töltelékek szépen megpirulnak.
  7. Tálaláskor adjunk mellé tejfölt, vágott kaprot, csípős paprikát. Megszórhatjuk egy kis tárkonnyal is - azért utólag, mert ez nem mindenki kedvence. Bár nem karbonadlit, de hirtelensült tarját is készítettem melléje az első tálaláskor.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 824
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött káposzta Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Tradicionális karácsony-újév idején készített ételeink egyike. A recept házi savanyítású, nem "vad savanyú" káposztából készült. Ez bár időigényes, de megéri. Ha vásároljuk a káposztát, ajánlatos kicsit átmosni. (Persze mindez ízlés kérdése . . .) Lévén nem kerül gyakran asztalra, ilyenkor több adagot főzök, a hideg kamrában ilyenkor egy hétig is eláll.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!