Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegán mediterrán quiche

Vegán mediterrán quiche
Vegán mediterrán quiche
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy mindenmentes vegán quiche recept. Nincs benne: tej, tojás, sajt, búza, glutén és mogyoróféle :-) Próbáld ki!

hozzávalók / 3 adag

A tésztához:

A feltéthez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius-fokra.
  2. A tésztához aprítógépben vagy kávédarálóban daráljuk majdnem liszt állagúvá a zabot és a napraforgómagot. Keverjük hozzá az olajat, az oregánót és a sót, majd kézzel gyúrjuk össze. Ha túl száraz, egy kevés vizet és/vagy olajat még adhatunk hozzá. (Ne ijedjünk meg, nem lesz kelt tészta állagú, elég, ha a a formába bele tudjuk majd nyomkodni.)
  3. Vékonyan kenjünk ki olajjal egy 20 centis quiche-/piteformát, és terítsük szét benne a tésztát úgy, hogy befedje a forma alját. Az ujjainkkal határozottan nyomkodjuk le, és ügyeljünk rá, hogy mindenhol odatapadjon a forma széléhez is. Ezután egyenletesen szurkáljuk meg villával a tésztát.
  4. Süssük kb. 15 percig, vagy amíg érintésre szilárdnak érezzük.

A feltéthez:

  1. Vágjuk apróra az összes hozzávalót. Melegítsünk fel egy kis olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk le a hagymákat.
  2. Ha a hagymák megpuhultak, keverjük hozzá a tofu kivételével az összes többi alapanyagot. 1-2 percig alacsony lángon forgassuk össze, hogy a fűszerek átjárják az egészet.
  3. A tofuból facsarjunk ki annyi levet, amennyit csak tudunk. (A lére nem lesz szükség.) A kifacsart tofut tegyük robotgépbe vagy aprítóba, és alacsony fordulatszámon keverjük krémes állagúra. A tofukrémet öntsük a serpenyőbe, és alaposan keverjük össze.
  4. A sűrű keveréket kanalazzuk a megsült tészta tetejére, és 190 fokon süssük kb. 30 percig. Ha megszilárdult az egész és a teteje barnulni kezd, akkor van készen!
  5. Pár perc pihentetés után fel lehet szeletelni. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 905
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

zeana

Mióta szakács: 2015.10.25.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mediterrán pite, vegán pite

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

831
zabpehely 90 g
napraforgómag 140 g
oregánó 1 teáskanál
olívaolaj 4 ek
0.25 teáskanál
olívaolaj 1 ek
tofu 400 g
fokhagyma 2 gerezd
lila hagyma 1 közepes db
újhagyma 3 db
újhagyma zöldje 2 db
fekete olajbogyó 20 db
szárított paradicsom 6 db
bazsalikom 1 marék
rozmaring 1 tk
élesztőpehely 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint