r
Nosalty Logó

Póréhagymás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Póréhagymás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 492 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1964 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 173 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 492 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3247.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    1863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1940 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4133 micro
Összesen 1964 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Adjuk a liszthez a sót, és morzsoljuk bele a vajat (ha van aprító gép, azzal végezzük, sokkal gyorsabb, könnyebb) és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon).
  2. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra, (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk ki a formát.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát 4-5 mm vastagra, és egyenletesen terítsük a formába.
  4. 10 perig süssük elő a tésztát a 2. pontban írt hőfokon és azalatt készítsük el a lepény alapot
  5. Tisztítsuk meg a zöldséget, és a sonkával szeljük apróra (ezt is végezhetjük az aprítóval), ízesítsük sóval, borssal és oregánóval
  6. Adjuk hozzá a tojásokat (egyesével ellenőrizve a frissességet!) és a tejfölt, majd alaposan keverjük össze
  7. Öntsük a tojásos keveréket az elősütött tésztára, és tegyük vissza a sütőbe 30 percre, amíg a tojásos massza is megsül
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 15501
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 19.

Ajánló

Tehetünk a lepénybe tejszínt, ízlés szerint fűszereket, zöldségeket. A profik az elősütésekor tesznek a tésztára száraz babot, vagy süthető kerámia gyöngyöt, én nem szoktam, mivel nincs a tészta alapban térfogat emelő anyag (pl. sütőpor, szódabikarbóna), ha valahol kissé púpos lesz, le lehet nyomni kézzel. A képen látható quiche teljes kiőrlésű tönköly lisztből készült.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Póréhagymás quiche
Receptműves 119 recept

A quiche (ejtsd: kís) a francia konyha hagyományos étele, a franciák pizzája, amelynek lényege az omlós tésztaágyon pihenő tojásos lepény. Sok recept leveles tésztát ajánl hozzá, azonban javaslom saját készítésű vajas tésztával elkészíteni, ígérem tényleg nagyon könnyű és gyors művelet. Mielőtt valaki azzal próbál menekülni, hogy nincs quiche sütő tálja, jelzem, nekem sincs, tökéletesen megfelel a gyümölcstorta sütő, vagy egy kerek hőálló üvegtál. A "feltét" szabadon variálható zöldségekkel, fűszerekkel, ahogy tetszik...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Receptm?ves! Szívesen elkészíteném ezt az ételt, mert nagyon tetszik, de van egy kis félelmem. A múltkor ui. tart-ot csináltam egy NS-es recept szerint, és nem nyerte el a tetszésünket a tésztája, ami ugyanúgy tojás nélkül készül, mint a te quiche-ed. Annál a receptnél nem kellett el?sütni a tésztát, ami valszeg emiatt kissé nyers is maradt. Ahol megsült, ott pedig rettent?en morzsálódott és elég tömény volt. A tart tésztáját h?t?ben kellett pihentetni. Nyújtás közben nagyon szakadt, pedig jó volt az állaga. Készítettem már a tart-éhoz és a quiche-hez hasonló tésztát, de abban volt tojás (és cukor is, mivel sütihez csináltam), és nagyon jól sikerült. Arra gondoltam, h. talán a quiche tésztája is elbír egy tojást, hátha akkor nem járok úgy, mint korábban a tart-tal. Persze az is el?fordulhat, h. ennek a tojás nélküli tésztának pont olyannak kell lennie, amilyenre az én esetemben is sikerült, csak épp nekünk nem jön be ez az állag. Tudnál-e tanácsod adni, h. mi lehet a titok, aminek segítségével kiküszöbölhetném a fent felsorolt problémáimat? El?re is köszi! Jó az új fotód. :-) Üdv: Gabi

Receptműves

Kedves Gabi, tojást nem tennék bele, szerintem az még jobban megköti, szorosabbá teszi. Amire oda kell figyelni a hideg vaj és a hideg víz. Én aprítóval szoktam ezt a tésztát keverni, csak a hideg vízzel gyúrom össze, így nem melegíti fel a kezem. Arra is érdemes figyelni, hogy ne legyen vastag a tészta (max. fél centi) és biztos, hogy a feltét nedvességtartalmától is függ, hogy milyen száraz lesz a végeredmény. Nyújtásnál törhet a tészta, így a nyújtófára szoktam feltekerni, azzal emelem a süt?tálba és ott tekerem ki, így nem szokott eltörni, pedig csak teljes ki?rlés? liszteket használok. Csak egy kis lábjegyzet: a múltkor egy angol sztár cukrász a m?sorában igazgatta a mindenhol törni akaró tésztáját... Azt alapvet?en le kell szögezni, hogy ez egy szárazabb típusú tészta, így igazad lehet, hogy van akinek így nem jön be :-) Mindenesetre, ha újra kipróbálod ezt a tésztát, készítsd a feltétet levesesebb zöldséggel, hátha úgy ízlik. A tésztát mindenképp süsd el? egy kicsit. Remélem tudtam segíteni, szép napot, Memi

Törölt felhasználó

Kedves Memi! Köszi a jótanácsot! Azt a bizonyos tart-ot krémsajttal kellett elkészíteni, szóval elég leves volt. Biztosan emiatt nem sült meg rendesen a tészta. Én is vacilláltam rajta, h. el? kéne sütni, de végül úgy tettem, ahogyan azt recept beküld?je írta. Elég vékonyra nyújtottam, nem volt vastagabb fél centinél. A nyújtófára sajnos kissé ráragadt, pedig gyorsan dolgoztam vele, és a víz is hideg volt. A hideg vajat a lissztel együtt tálba tettem, és mixer segítségével vegyítettem össze ?ket, hogy jó morzsalékos legyen. Azért még teszek egy próbát, és akkor kiderül, h. én szúrtam-e el, vagy tényleg nem ez az én tésztám. Remélem, ezúttal mégis ízleni fog, mert a fotón annyira íncsiklandozónak látszik. Gyönyör? a tésztád! Neked is szép estét, üdv: Gabi

Szeva

Kedves Gabi! Hallgass a megérzésedre és az okos szóra! Süsd el? a tésztát, de vaksütésben (papíron bab,lencse vagy rizs),ami 10 perc+3 perc takarás nélkül. Ha nem sütöd el?, akkor még tálalni sem tudod szépen,mert odaragad a nyersen maradt tészta. Én az el?sütött tésztát vékonyan megkenem tojásfehérjével, ha nem azonnal esszük. A tojásfehérje "rásül" a forró tésztára, és szigetel. Remélem segítettem. Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Köszönöm neked is, h. segítesz! Már meg is vettem a póréhagymát, ami azt példázza, h. nem adom fel. Süt?babom is van itthon, szóval minden készen áll a sütéshez. Jó ölet ez a tojásfehérjés szigetelés. Szép estét: Gabi

Receptműves

Szia Gabi, ennél a feltétnél (nem szaftos) direkt nem írtam a tojásfehérjés szigetelést, szerintem elég csak az el?sütés, a szigeteléssel is csak szárazabb lesz. Azt akkor alkalmaznám, ha levesesebb lenne a zöldség. Drukkolok :-) Memi

Törölt felhasználó

Kedves Memi! Ma került sorra a quiche. Fehérlisztb?l csináltam, teflonos gyümölcstortaformában. A tésztát nagyszer?en ki tudtam nyújtani, fel is csillant a szemem, hogy ez most biztos jó lesz. Anyukám szuper villanysüt?jében 13 percig sütöttem el? a tésztát, de szívem szerint tovább is bent hagytam volna. Aztán majd' 40 percig sütöttem a töltelékkel együtt, de sajnos a tészta teljesen nyers maradt. Betoltam az én kis rozoga gázsüt?mbe, letakartam a tetejét alufóliával, h. a töltelék ne égjen szénné, ui. az már megsült. Fogalmam sincs, mióta van a süt?ben, de nem kevés ideje, és a tészta továbbra sem sül. Egy szeletet kivettem bel?le, és látszik, h. nyers, az íze is ezt igazolja. Nagyon mérges vagyok, és nem értem, mit rontottam el, hiszen mindent a recept szerint csináltam, a sütési h?fok és mód is az általad javasolt. Valamiért nem akar ez nekem összejönni. :-(((((( Küldj nekem légyszi fénypostával egy Memi-féle finom quiche-t, mert annyira szeretném tudni, h. milyen a jó verzió! Szép napot neked: Gabi

Receptműves

Szia Gabi, úgy látszik ez nem a Te kedvenc recepted lesz :-) az viszont már jó, hogy a tésztád szépen sikerült. Nekem is 15 éves gázsüt?m van, abban majdnem ki is szárad 10-13 perc alatt... Szép napot Neked is, ne hagyd, hogy egy kis "kís" elrontsa :-) Memi

Receptműves

Még valami eszembe jutott: el?melegített süt?be tetted és nem volt túl vastag a tészta?

Törölt felhasználó

Szia Memi! Igen, el?melegítettem a süt?t, úgy raktam be a kb. 3-4mm-esre nyújtott tésztát. Anyukám spéci süt?je után az én rossz gázsüt?mben sütöttem tovább, de abban is csak jó sokára kezdett el pirulni az alja. A belseje szinte nyers maradt. Azt hiszem, nem ez lesz a kedvenc tésztám, de ez nem a te hibád. A receptjeidet továbbra is örömmel figyelem. :-) Szép napot neked: Gabi

Törölt felhasználó

Most vettem ki a süt?b?l, nagyon finom lett. A recept szerint készítettem a tésztát. A bacont és a póréhagymát viszont el?sütöttem, így nem volt annyi plussz zsírtartalma és nem vizes a massza. Átsült a lepény is és a tészta sem lett sületlen. Hagyományos gázsüt?ben sült.

Receptműves

Örülök, hogy jól sikerült. Kipróbáltam a tésztát leveses feltéttel, Nekem azzal is jól megsült :-) Szép napot, Memi

katalin52

Most szeretném kipróbálni ezt a receptet. Egy laikus kérdésem van /ebb?l is kiderül, kicsit kezd? vagyok a konyhatündérkedést illet?en.../: milyen aprító, amibe lisztet, sót, vajat teszünk? Üdv. Kata

Receptműves

Kedves Katalin, minden el kell egyszer kezdeni, így ne zavarjon, ha kérdezni kell (ez haladóknál is természetes) :-) Van egy kicsi konyhai aprító gépem, abba teszem el?ször a vajat, majd a sót és a lisztet (ha nem fér bele, akkor egy részét) és azzal szoktam "összemorzsolni". Ha nincs ilyen géped, semmi gond, kézzel is el lehet morzsolni a vajat a liszttel, csak úgy egy kicsit hosszabb id?, de tökéletes megoldás :-) Bátran írj, ha kérdésed van, üdv, Memi

katalin52

Köszönöm a választ. Elektromos zöldségaprítóm pl. nekem is van, csak az t?nt különösnek, hogy vajat, lisztet, sót is lehet aprítani. Igyekeztem a háztartást a legfontosabb kütyükkel felszerelni /botmixer, robotgép stb./, ez az aprítás-mód újdonság volt. Szép napot, alkotókedvet, várom a recepteket. Tegnap a nevedre rákeresve jónéhányat elmentettem a receptkönyvembe.

Receptműves

Köszi :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek