r
Nosalty Logó

Vegán burgonyás lángos

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Vegán Konyha
Vegán burgonyás lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 3324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4821.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    3582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. A rizstejet langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és belerakjuk az egy teáskanálnyi cukrot. Hagyjuk 10 percig (nem fog annyira felfutni az élesztő, mint sima tejben).
  2. Míg az élesztő felfut: átszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a liszthez az összetört, főtt burgonyát, valamint a sót.
  3. A felfutott élesztőt hozzáadjuk a lisztes-burgonyás keverékhez, majd annyi langyos (!) vizet adunk hozzá, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
  4. 45-60 percen át kelesztjük, körülbelül duplájára kell nőnie.
  5. Kinyújtjuk a tésztát kb. 1-1,5 cm-re, majd korongokat vágunk ki belőle. Ezután 15 percig állni hagyjuk őket.
  6. Egy nagy, lehetőleg mély serpenyőben, forró olajban kisütjük őket, majd papírtörlőre szedjük ki, hogy az olajat felszívja.
  7. A lángosokat ízlés szerint ízesítjük, tejfölként én egy főzéshez használható rizskrémet használok, majd növényi sajttal megszórom.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8711
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 27.

Ajánló

Fokhagyma

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vegán Konyha 2 recept

Finom vegán lángos, mindig ezt készítem itthon :) Eddig nem volt rá panasz. Természetesen nem csak növényi eredetű feltéttel kínálhatjuk, de nagyon finom alternatíva a rizskrém és a növényi sajt is.

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.