r
Nosalty Logó

Vegán burgonyás lángos

Vegán Konyha
Vegán burgonyás lángos
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Feltét

832
Kalória
12.8g
Fehérje
99.4g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
102.3g
Víz
500mg
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 3324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 832 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4821.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    3582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    397.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 3324 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A rizstejet langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és belerakjuk az egy teáskanálnyi cukrot. Hagyjuk 10 percig (nem fog annyira felfutni az élesztő, mint sima tejben).
  2. Míg az élesztő felfut: átszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a liszthez az összetört, főtt burgonyát, valamint a sót.
  3. A felfutott élesztőt hozzáadjuk a lisztes-burgonyás keverékhez, majd annyi langyos (!) vizet adunk hozzá, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
  4. 45-60 percen át kelesztjük, körülbelül duplájára kell nőnie.
  5. Kinyújtjuk a tésztát kb. 1-1,5 cm-re, majd korongokat vágunk ki belőle. Ezután 15 percig állni hagyjuk őket.
  6. Egy nagy, lehetőleg mély serpenyőben, forró olajban kisütjük őket, majd papírtörlőre szedjük ki, hogy az olajat felszívja.
  7. A lángosokat ízlés szerint ízesítjük, tejfölként én egy főzéshez használható rizskrémet használok, majd növényi sajttal megszórom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p

Finom vegán lángos, mindig ezt készítem itthon :) Eddig nem volt rá panasz. Természetesen nem csak növényi eredetű feltéttel kínálhatjuk, de nagyon finom alternatíva a rizskrém és a növényi sajt is.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...