r
Nosalty Logó

Indiai ízvilágú töltött padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Indiai ízvilágú töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött padlizsánhoz

A körethez

Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött padlizsánhoz

A körethez

Összesen 2916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött padlizsánhoz

A körethez

Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2457.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    868 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.4 g

Zsír

  • Összesen
    153.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9829.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    2453 mg
  • Nátrium
    5560 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2708.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    461 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3474 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5059 micro
Összesen 2916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

A töltött padlizsánhoz

A körethez

Elkészítés

A töltött padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat kettévágjuk, belüket késsel kivágjuk úgy, hogy csak egy fél cm-es réteg maradjon.
  2. A kivágott padlizsánt és az összes zöldséget, valamint a bacont is felkockázzuk egyforma méretűre.
  3. A fűszereket egy serpenyőben szárazon kezdjük pirítani (így jobban kiadják aromájukat), és amikor már erősen illatoznak, rádobjuk a bacont és a hagymát (esetleg 1 ek olajat), erős tűzön pirítjuk. Ha megpirult, hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket, majd a felaprított zöldségeket és kb. 5 percig erős tűzön pirítjuk, végül a tűzről lehúzva 2 felvert tojást hozzákeverünk, hogy összefogja.
  4. Ezt a tölteléket betöltjük a kivájt padlizsánokba, meghintjük reszelt sajttal. Ezután előmelegített sütőbe megsütjük.
  5. A körethez szintén szárazon kezdjük a fűszereket pirítani, majd olajat teszünk rá és a felaprított hagymát. Ha ez is megpirult, rádobjuk a megtisztított, felkockázott krumplit, 1-2 percig pirítjuk, ezt követően 1 dl vizet öntünk alá és fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5157
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai ízvilágú töltött padlizsán
Évi néni 1830 recept

Félreértés ne essék, ez nem indiai étel, csak az ízvilága olyan. Ez inkább magyarosított indiai. Napok óta a hűtőmet használom ki, ezért ma egy ilyen étel készült. Igen sokat kutakodtam az indiai ételek elkészítésének titkai után, tehát tudom, hogy ez nem az, de gyors és hasonlít. Családomnak bejött. Amikor mindent odateszek, ahogyan azt illik, kevésbé lelkesek a fogyasztásban. Csak bonyolultul hangzik, de nem az.

Hozzávalók

A töltött padlizsánhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?