r
Nosalty Logó

Vasárnapi répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Esztella22
Vasárnapi répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1521 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1840.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2322 micro
  • β-karotin
    5546 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 1521 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.4 g

Zsír

  • Összesen
    380.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7363.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1523 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    599 mg
  • Foszfor
    3194 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2784 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    580 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    9288 micro
  • β-karotin
    22183 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2545 micro
Összesen 6084 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    440 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Narancs héját kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a narancsot kicsavarjuk. A diót ledaráljuk. A sárgarépát szintén kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat cukorral, vaníliacukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a narancs levét, lereszelt héját, fahéjat.
  3. Lisztet összekeverjük a sütőporral.
  4. Tojáshabba belekeverjük a sárga masszát, a lereszelt sárgarépát, a lisztet és a ledarált diót.
  5. Ezek után egy zsírpapírral kibélelt tortaformába öntjük a folyékony masszát. Előmelegített sütőben először alul-felül 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 30-35 percig készre sütjük (itt is érvényes a tűpróba módszer a tökéletes piskóta elkészítéséhez:) ).
  6. A kihűlt piskótát 3 részre (de lehet 2-re is) vágjuk, és minden lapot megkenünk lekvárral, és megtöltjük krémmel.

Krémhez

  1. A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük. A mascarponét (natúr vajkrémmel is kiváltható) a porcukorral és a vanília aromával elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt, és jól elkeverjük.

Díszítéshez

  1. A tortát kívülről is befedjük krémmel, oldalát darált dióval díszítjük. Tetejére marcipán répát teszünk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 63096
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vasárnapi répatorta
Esztella22 16 recept

A család új kedvence :) Mondanom sem kell, hogy alig éli meg a hétfőt. :) Ajánlom mindenkinek, akik készen állnak egy új ízrobbanásra. Jó étvágyat hozzá! :)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!