Vasárnapi répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Esztella22

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tésztához
-
96g tojás121 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
19 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
75g sárgarépa27 kcal
-
38g dió245 kcal
Krémhez
-
63g növényi tejszín157 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
83 kcal
Díszítéshez
Összesen
1521
Kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
300g sárgarépa109 kcal
-
150g dió981 kcal
Krémhez
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
Díszítéshez
Összesen
6084
Kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tésztához
-
18.2g tojás23 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
4.3g narancslé2 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
14.2g sárgarépa5 kcal
-
7.1g dió46 kcal
Krémhez
-
11.8g növényi tejszín30 kcal
-
9.5g mascarpone38 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
5.7g sárgabaracklekvár16 kcal
Díszítéshez
Összesen
287
Kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 95 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1840.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 798 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.2 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 161.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 696 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 2322 micro
-
β-karotin 5546 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 636 micro
Összesen
1521
Kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.4 g
Zsír
-
Összesen 380.2 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 149 g
-
Koleszterin 1265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7363.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 1523 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 599 mg
-
Foszfor 3194 mg
-
Nátrium 1821 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569 g
-
Cukor 364 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 644.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2784 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 580 micro
-
Kolin: 1170 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 9288 micro
-
β-karotin 22183 micro
-
β-crypt 164 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2545 micro
Összesen
6084
Kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 440 micro
-
β-karotin 1050 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
287
Kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
7 db tojás
-
12 ek cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 evőkanál finomliszt
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csomag sütőpor
-
30 dkg sárgarépa
-
15 dkg dió
Krémhez
-
2.5 dl növényi tejszín
-
20 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
6 ek sárgabaracklekvár
Díszítéshez
-
15 dkg dió
Elkészítés
Tésztához
- Narancs héját kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a narancsot kicsavarjuk. A diót ledaráljuk. A sárgarépát szintén kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat cukorral, vaníliacukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a narancs levét, lereszelt héját, fahéjat.
- Lisztet összekeverjük a sütőporral.
- Tojáshabba belekeverjük a sárga masszát, a lereszelt sárgarépát, a lisztet és a ledarált diót.
- Ezek után egy zsírpapírral kibélelt tortaformába öntjük a folyékony masszát. Előmelegített sütőben először alul-felül 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 30-35 percig készre sütjük (itt is érvényes a tűpróba módszer a tökéletes piskóta elkészítéséhez:) ).
- A kihűlt piskótát 3 részre (de lehet 2-re is) vágjuk, és minden lapot megkenünk lekvárral, és megtöltjük krémmel.
Krémhez
- A tejszínt a vaníliacukorral kemény habbá verjük. A mascarponét (natúr vajkrémmel is kiváltható) a porcukorral és a vanília aromával elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt, és jól elkeverjük.
Díszítéshez
- A tortát kívülről is befedjük krémmel, oldalát darált dióval díszítjük. Tetejére marcipán répát teszünk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 212
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 56198
- Feltöltés dátuma: 2016. október 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:

Esztella22
16 recept
A család új kedvence :) Mondanom sem kell, hogy alig éli meg a hétfőt. :) Ajánlom mindenkinek, akik készen állnak egy új ízrobbanásra. Jó étvágyat hozzá! :)
Hozzászólások (3)
A tortat elkeszitettem Husvetvasarnapra es nagyon ajanlom mert finom.
Ez csodás! És legf?bb erénye, hogy nem kell bele több dl étolaj. El is mentettem gyorsan, de majd csak húsvét után kerül már nálunk sorra :-)
Köszönjük a receptet! Csak egy apró észrevétel: kizárólag a tészta hozzávalóinál szerepel vaníliás cukor, viszont a leírásban a krémnél is. Szóval most bent van a süt?ben a tészta két csomag vanília cukorral. Az illata a masszának így is isteni. :) Esetleg ezt az infót lehetne megigazítani.