Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répakocka

Répakocka
Répakocka
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahány ház, annyi répatorta. Én az idén a jól bevált répatorta receptemet a tavaszi megújulás jegyében átalakítottam.
A sütemény  tésztáját kókuszreszelékkel és gyümölcsökkel dúsítottam. Megújult a forma is, a szokásos tortaformát szögletes tepsire cseréltem. Ami változatlan maradt, az a Philadelphiás sajtkrém, ettől jobbat elképzelni sem tudok.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A marcipán répához

ajánlat

Több napig eltartható hűvös helyen, sőt másnap még finomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát megpucoljuk és aprítógépben megdaráljuk.
  2. A tojásokat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a répát és a felsorolt  hozzávalókat.
  3. Kivajazott, lisztezett formába simítjuk és 180 fokon sütjük 50 percig (tűpróbát érdemes végezni).
  4. Közben kikavarjuk a krémet.
  5. A kész tésztát rácson kihűtjük, kettévágjuk és a krém felével megtöltjük. A krém másik felét a tetejére kenjük.
  6. Éles késsel felkockázzuk, mindegyik kocka tetejére egy-egy marcipánból formált répát teszünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 28 461
elküldve: 3
receptkönyvben: 346
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Vesta

Mióta szakács: 2008.12.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos-gyümölcsös répatorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2342
sárgarépa 20 dkg
finomliszt 27 dkg
cukor 25 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 1 teáskanál
napraforgó olaj 1.5 dl
fahéj 0.5 tk
tojás 2 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
mandula 5 dkg
kókuszreszelék 7.5 dkg
körte 5 közepes db
őszibarack konzerv 10 dkg
ananászkonzerv 5 dkg
krémsajt 125 dkg
vaj 7.5 dkg
porcukor 3 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
marcipán 15 dkg
marcipán 5 dkg