r
Nosalty Logó

Brazil répatorta (Bolo de cenoura)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Brazil répatorta (Bolo de cenoura)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 4867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A mázhoz

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1161 micro
  • β-karotin
    2780 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    211 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5202.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1482 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.9 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3024 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    9286 micro
  • β-karotin
    22244 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 4867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    583 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 305 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Elkészítés

A piskótához

  1. A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Turmixgépbe tesszük a cukorral, olajjal és a tojásokkal, majd teljesen sima állagúra dolgozzuk.
  2. Egy tálba öntjük a répás keveréket, majd beleszitáljuk a lisztet, sütőport és sót. Kézi habverővel egységesre keverjük és hozzáadjuk a tejfölt is.
  3. Kivajazunk egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 50 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk, tűpróbát végzünk.
  4. A piskótát 10 perc pihentetés után fejjel lefelé egy sütőrácsra borítjuk, ahol hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz

  1. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a sűrített tejet és a kakaóport is. Egy habverővel csomómentesre keverjük, majd közepes lángon elkezdjük főzni. Egy spatulával folyamatosan kevergetve egészen sűrűre főzzük. Ha esetleg csomós lenne, simára turmixoljuk. Tálalás előtt hagyjuk 5-10 percet hűlni.
  2. A csokiszószt a kihűlt piskótára öntjük, majd elegyengetjük a tetején. Megszórjuk tortadarával és szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 14730
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 08.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Brazil répatorta (Bolo de cenoura)
Lakos Benedek 264 recept

A brazil répatorta teljesen szembemegy minden konvencióval és szokással, amit az általunk jobban ismert amerikai verzió felállított: tésztájában semmilyen fűszer és olajos mag nincs, illetve a tetejét sem krémsajt vonja be, hanem sűrű és dekadens csokoládészósz. De ami mégis a legérdekesebb tulajdonsága, hogy a zöldséget nem reszelve, hanem turmixolva használja. Ettől egyrészt szuperegyszerű és maceramentes, másrészt lehengerlően puha és szaftos piskótát kapunk.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili