Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányával töltött kacsamell knédlivel

Vargányával töltött kacsamell knédlivel
Vargányával töltött kacsamell knédlivel
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggel összefutottam Csatóval, és elmeséltem, mit gondoltam ki ebédre a családnak. Úgy láttam, tetszett neki. Hát most leírom neki, - és természetesen mindenkinek-, hátha megtetszik valakinek.

hozzávalók / 4 adag

A töltött mellhez:

  • 4 pecsenye kacsamell bőrével (85 dkg)
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 kis fej vörös- vagy lilahagyma
  • 25 dkg vargánya gomba
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • bors
  • kakukkfű
  • 4-6 szál kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • 1 narancs
  • 2 szál halványító zellerszár
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 dl húsleves

A szószhoz:

A knédlihez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellek bőrét beirdaljuk, és a mell húsát középen vízszintesen bemetsszük, hogy ott majd megtölthessük. A mellet kívül sózzuk, borsozzuk.
  2. Két kanál kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, amire aztán a testesre vágott vargányát tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyem felét, és erős tűzön 2-3 perc alatt a külsejét megpirítjuk. Ha kicsit meghűlt, megtöltjük vele a kacsamelleket, hústűvel összetűzzük.
  3. Egy nagyobb edényben,-amiben sütni fogjuk a melleket,- erős tűzön először a bőrös, majd a másik felét is megpirítjuk a töltött melleknek. Rácsavarjuk a narancs levét, hozzátöltjük a húslevest és a felaprított zöldséget.
  4. Lefedjük, és a 150 fokos előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre, majd a tetőt levéve néhány perc alatt megpirítjuk a bőrös felét.
  5. A megmaradt pecsenyeléből, zöldségből, tejszínből és a rebarbara chutneyból botturmixszal szószt készítünk.
  6. A knédlihez a kifliket felvágjuk kb. 1 cm-es karikákra, tejbe áztatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a zöldséget, a felaprított petrezselyem másik felét, a tojások sárgáját és a lisztet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és azzal lazítjuk fel a keveréket.
  7. Kiolajozott formába is tehetjük (de én bambusz gőzölőbe helyezett sütőpapírra halmoztam, cipót formáltam belőle), és gőzben fél óra alatt megpároljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x27 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 166
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vargányával töltött kacsamell zöldséges knédlivel, gombával töltött kacsamell, töltött kacsamell knédlivel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-06-14 18:04

Kedves Évi néni!

Látványos, csodás étel, micsoda finomság lehet, és azok a színek és illatok , :) Köszönöm.
Beköszöntött a nyár végre, szép napokat kívánok!
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-06-14 20:53

Köszönöm szépen. Kellemes kertészkedést, sütés - főést és persze kis pihenést kívánok!
Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-06-14 00:23

Ne csináld Vass, csak a nyálunkat tudjuk csurgatni.....GUSZTA! T

csato
csato Thu, 2013-06-13 17:48

Szia Évi néni!
Már alig bírtam kivárni a receptet!Nagyon dögös,és persze gyönyörű!Úgy látom a türelem szép rózsát terem!:)Ha nem lesz hetven fok azonnal megcsinálom.Ebben a melegben nekem még ez a gyönyörűség sem kell!Na jó ez nem igaz ha elém tenné valaki azonnal pusztítanám!Köszi a receptet!Üdv Csató