r
Nosalty Logó

Vargányával töltött kacsamell knédlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Vargányával töltött kacsamell knédlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött mellhez

A knédlihez

A szószhoz

Összesen 1075 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött mellhez

A knédlihez

A szószhoz

Összesen 4294 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött mellhez

A knédlihez

A szószhoz

Összesen 108 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2574.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    1320 micro
  • β-karotin
    3924 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 1075 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    374.1 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10297.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    1411 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    4211 mg
  • Nátrium
    3725 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2763 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    837 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    877 micro
  • Kolin:
    1427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    5282 micro
  • β-karotin
    15695 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4083 micro
Összesen 4294 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

A töltött mellhez

A knédlihez

A szószhoz

Elkészítés

A töltött mellhez

  1. A kacsamellek bőrét beirdaljuk, és a mell húsát középen vízszintesen bemetsszük, hogy ott majd megtölthessük. A mellet kívül sózzuk, borsozzuk.
  2. Két kanál kacsazsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, amire aztán a testesre vágott vargányát tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyem felét, és erős tűzön 2-3 perc alatt a külsejét megpirítjuk. Ha kicsit meghűlt, megtöltjük vele a kacsamelleket, hústűvel összetűzzük.
  3. Egy nagyobb edényben,-amiben sütni fogjuk a melleket,- erős tűzön először a bőrös, majd a másik felét is megpirítjuk a töltött melleknek. Rácsavarjuk a narancs levét, hozzátöltjük a húslevest és a felaprított zöldséget.
  4. Lefedjük, és a 150 fokos előmelegített sütőbe tesszük 30-40 percre, majd a tetőt levéve néhány perc alatt megpirítjuk a bőrös felét.

A knédlihez

  1. A knédlihez a kifliket felvágjuk kb. 1 cm-es karikákra, tejbe áztatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a zöldséget, a felaprított petrezselyem másik felét, a tojások sárgáját és a lisztet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és azzal lazítjuk fel a keveréket.
  2. Kiolajozott formába is tehetjük (de én bambusz gőzölőbe helyezett sütőpapírra halmoztam, cipót formáltam belőle), és gőzben fél óra alatt megpároljuk.

A szószhoz

  1. A megmaradt pecsenyeléből, zöldségből, tejszínből és a rebarbara chutneyból botturmixszal szószt készítünk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x27
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2827
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vargányával töltött kacsamell knédlivel
Évi néni 1830 recept

Reggel összefutottam Csatóval, és elmeséltem, mit gondoltam ki ebédre a családnak. Úgy láttam, tetszett neki. Hát most leírom neki, - és természetesen mindenkinek-, hátha megtetszik valakinek.

Hozzávalók

A töltött mellhez

A knédlihez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek