r
Nosalty Logó

Balzsamecettel fényezett kacsamell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Balzsamecettel fényezett kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    2286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 330 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5613.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    4572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 660 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamellet megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk és bedörzsöljük a sóval.
  2. Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, beletesszük a kacsamellet a bőrös felével lefelé és így sütjük 14 percig (mérsékelt tűzön!). Ez idő alatt a kacsazsír kisül a bőrből, ezt öntsük le. 14 perc elteltével a kacsamell bőr nélküli részét kevés zsírral megkenjük és erre az oldalára fordítva 4 percig sütjük. Félretesszük a húst.
  3. A serpenyőbe öntjük a balzsamecetet és a mézet, és lassú tűzön beforraljuk harmadára (ez körülbelül 30 perc alatt történik meg). A kacsamellet bekenjük a balzsamecet redukcióval. Pár percig állni hagyjuk. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21488
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 02.

Ajánló

@{Trikolor burgonyasaláta:trikolor burgonyasaláta}

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak akkor készítek kacsamellet, amikor különösen szép áruhoz jutok. Ha ez a feltétel teljesült, akkor már csak egyetlen dologra kell odafigyelni, és nem lehet elrontani: nem szabad túlsütni, belül rózsaszínűnek (rozénak) kell lennie a húsnak. Ezt a balzsamecet-mázas bevonatot a BBCFood weboldalán olvastam és mondhatom, hogy biztosan a repertoár része lesz a jövőben, elnyerte maximális tetszésünket. Mellesleg elkészíteni sem nagy ügy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...