r
Nosalty Logó

Vargányás sztrapacska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Vargányás sztrapacska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 3466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 13862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 3466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    260.9 g

Zsír

  • Összesen
    1225.8 g
  • Telített zsírsav
    410 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    510 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    1869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2766 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1582 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 13862 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, meghámozzuk és lereszeljük. Finoman megsózzuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Jöhet a reszelt burgonya mellé liszt, a tojás és egy kevés víz, és ragacsos tésztát gyúrunk belőle.
  3. Forró sós vízbe szaggatjuk, néhány percig főzzük, majd leszűrjük.
  4. A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a pörcöt félretesszük.
  5. A vékony szeletekre vágott gombát néhány perc alatt megfuttatjuk az előbb használt serpenyőben, majd félretesszük.
  6. Ugyanabban a serpenyőbe öntjük a finomra vágott hagymát, 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd jöhet mellé a túró és tejföl. Elkeverjük egy kevés vízzel, és néhány percig főzzük.
  7. Beletesszük a sztrapacskát és a gombát, jól összekeverjük, majd a pirított szalonnával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2620
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sztrapacska isteni finom vargányával felturbózva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

10 zöldséges egytálétel sajttal a főszerepben

A sajtot magában, nyúlósan, ragacsosan, sütve, pirítva, mártogatósan, minden formájában imádjuk! Egy sajttal tuningolt egytálételnél pedig kevesebb jobb dolgot kívánhatnánk ebédre. Szemezgessetek az alábbi sajttal készült ételekből és készítsétek el kedvenceteket!

Nosalty

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.