Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányás sztrapacska

Vargányás sztrapacska
Vargányás sztrapacska
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sztrapacska isteni finom vargányával felturbózva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, meghámozzuk és lereszeljük. Finoman megsózzuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Jöhet a reszelt burgonya mellé liszt, a tojás és egy kevés víz, és ragacsos tésztát gyúrunk belőle.
  3. Forró sós vízbe szaggatjuk, néhány percig főzzük, majd leszűrjük.
  4. A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd a pörcöt félretesszük.
  5. A vékony szeletekre vágott gombát néhány perc alatt megfuttatjuk az előbb használt serpenyőben, majd félretesszük.
  6. Ugyanabban a serpenyőbe öntjük a finomra vágott hagymát, 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd jöhet mellé a túró és tejföl. Elkeverjük egy kevés vízzel, és néhány percig főzzük.
  7. Beletesszük a sztrapacskát és a gombát, jól összekeverjük, majd a pirított szalonnával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 809
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás sztrapacska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3463
füstölt szalonna 150 dkg
vöröshagyma 1 db
burgonya 1 kg
tojás 2 db
finomliszt 35 dkg
tejföl 270 g
juhtúró 50 dkg
vargánya gomba 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint