Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen

Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen
Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sztrapacska az egyik kedvenc gyerekkori ételem, amely szlovák eredetű és könnyen elkészíthető. A juhtúrónak igen jellegzetes íze van, természetesen ha nincs juhtúrónk, sima tehéntúróval helyettesíthetjük, tejföllel és finom szalonnapörccel, így is isteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy ötlet a gluténérzékenyeknek: kukorica- és rizslisztet fele-fele arányban használva kiváló állagú és ízű sztrapacskát tudunk csinálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát lereszeljük egy tálba, hozzáadjuk a tojást, a sót, és annyi lisztet tegyünk bele, amennyit felvesz. A tészta állaga sűrű legyen, de azért szaggatható.
  2. Forrásban lévő vízbe szaggassuk bele, és főzzük puhára, majd szűrővel szedjük ki. 
  3. A szalonnát vágjuk fel apróra, és egy lábasban pirítsuk meg.
  4. A galuskára tegyünk egy kicsit a szalonna zsírjából, és keverjük össze.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 001
elküldve: 18
receptkönyvben: 199
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Varázslat fakanállal

Mióta szakács: 2012.11.12.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás sztrapacska, tejfölös túró krumplinudli, sztrapacska szalonnával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Panna27
Panna27 Sun, 2014-06-01 22:14

Szia!
Szeretném megcsinálni a sztrapacskát, vendégeknek. Szerinted a Spar-ban kapható gluténmentes liszttel is sikerülhet, vagy azzal már más állagú lesz nagyon? Esetleg széteshet főzés közben?

beaata
beaata Sat, 2014-06-07 14:54

Szerintem az a liszt is jó lesz hozzá, sütikhez nem ajánlom. De rántáshoz, ilyen tésztákhoz jó lehet. Az a tanácsom, hogy csinálj egy sokkal kisebb adagot, kóstold meg, hogy ízlik-e és ha jó, akkor mehet :)

Morzsácska
Morzsácska / Morzsácska Sat, 2013-04-20 20:14

Üdvözlet! Köszönöm a receptet! Elkészítettem (életemben először, de nem utoljára), és annyira nagyon nagyon finom lett! (Morzsasztikus :D )
;) Legutoljára egy vendéglőben ettem, Nagycsécsen. Ott füstölt csülök mellé kínálták! ;) No de nem reklámozok... :D

chrisstha
chrisstha Mon, 2012-11-19 13:15

Szia! Milyen lisztből szaggattad a nokedlitésztát? Eddig csak kukoricalisztből próbáltam, és abból nem lett olyan jó. Valamelyik speckó kenyérlisztből? Köszönöm válaszod!

772
burgonya 0.5 kg
juhtúró 15 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
tojás 1 db
gluténmentes lisztkeverék 25 dkg
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek