r
Nosalty Logó

Sztrapacska - ahogy Csilla készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sztrapacska - ahogy Csilla készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 997 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3986 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5736 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    4314 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 997 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22944 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    17255 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 3986 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1022.5 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 178 Kcal

Elkészítés

  1. A vizet felforraljuk a 3 ek sóval, míg melegszik, elkészítjük a tésztát.
  2. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.
  3. Összekavarjuk a liszttel, és 1 ek sóval. (Akkor jó, ha kemény galuska minőségű a tészta.)
  4. Nokedliszaggatón a zubogó vízbe szaggatjuk a sztrapacskát.
  5. Ha feljön a víz tetejére, még tovább főzzük, mert a nyers krumplinak meg kell főnie.
  6. Ha megfőtt, szűrővel adagonként kiszedjük, folyó víz alatt leöblítjük, tálba szedjük.
  7. Rászórjuk a túrót, összekeverjük.
  8. A szalonnát kockákra vágjuk, zsírján kisütjük, és belekeverjük, vagy tálaláskor rátesszük a tetejére.
  9. Tejföllel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 43018
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Ajánló

A szrapacskát  kilenc literes fazékban főzöm, öt liter vízben, mert a kioldódó keményítő a víz szintjét nagyon megemeli, kisebb fazékban könnyen kifut. A burgonya reszelést körkéses géppel végzem, ha nincs, a reszelőnek a csillag alakú lyukas oldalát használjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagymamámtól tanultam. Lehet készíteni juhtúróval, vagy káposztával is. A feltétet tálaláskor is rászórhatjuk. Nagyon gyorsan, 40 perc alatt elkészül.  

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek