r
Nosalty Logó

Vargabéles aszalt sárgabarackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Vargabéles aszalt sárgabarackkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 898 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5382 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 898 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.2 g

Zsír

  • Összesen
    277.4 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7634.2 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1195 mg
  • Vas
    1017 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.9 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    858 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1921 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2525 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 5382 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A metéltet bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és 4 deka vajjal összekeverjük.
  2. A tojássárgákat porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.
  3. A túrót szitán áttörjük, belevegyítjük a citromhéjat, a tojássárgákat, a kockázott aszalt barackot és a tejfölt.
  4. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk a túrós masszába.
  5. Végül a kifőtt tésztát hozzátesszüka keverékhez.
  6. Egy közepes méretű, peremes tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beleigazítunk 2-3 réteslapot, melyeketrétegenként megkenünk olvasztott vajjal.
  7. Alulra kevés zsemlemorzsát szórunk (ezt el is hagyhatjuk), majd ráöntjük a túrós-tésztás keveréket, elegyengetjük, és betakarjuk három, rétegenként vajazott réteslappal. A tetejét is jól lekenjük vajjal.
  8. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süssük 30 percen keresztül, majd pihentessük 10 percig, és éles késsel 10x10 cm-es kockákra vágva, porcukorral meghintve, melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32x4
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19578
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Ajánló

Minden édesszájúnak ajánlom, főleg dupla adagban. Pici türelmet igényel, mármint a hűtés, de nagyon megéri!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A rétest millióféleképpen készítik kis hazánkban, de van egy valóban különleges módja a leveles, leheletvékony tészta felhasználásának, amikor vargabélest kerítenek körbe vele. A túró, mint alapanyag minden ételben, legyen az sós vagy édes, kiváló. Rétesben sütve gyakran kiszáradhat, vargabélesben viszont nedvdús, puha és omlós marad, már ameddig hagyjuk, mert nálunk sokáig nincs ideje rá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.