Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargabéles ahogy Tomatotree készíti

Vargabéles ahogy Tomatotree készíti
Vargabéles ahogy Tomatotree készíti
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenféle túrósat szeretünk. Csak a mazsola és a citromhéj mindig a kardinális kérdés. A citromhéjat ezért többnyire bele se teszem, a mazsolával meg úgy ügyeskedek, hogy a felébe kerüljön, a másik felébe meg ne.:))

Most a mazsolátlan fele állt modellt a képhez.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cérnametéltet sós vízben kifőzzük.
  2. A túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a cukrokat és a tojásokat, a citrom levét (és ízlés szerint a reszelt héját, valamint a mazsolát). Belekeverjük a kihűlt cérnametéltet.
  3. Egy tepsit kiolajozunk, és beleterítjük a réteslap felét. Erre ráterítjük a túrós cérnametéltes keveréket, és betakarjuk a maradék 3-4 rétegnyi réteslappal. Kicsit megspricceljük olajjal a tetejét, hogy ne száradjon ki túlságosan.
  4. Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd porcukorral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 861
elküldve: 11
receptkönyvben: 362
elkészítve: 31/32
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós tésztarakottas, réteslappal rakott édes túrós tészta, mazsolás túrós cérnametélt

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inci-finci
inci-finci Tue, 2016-09-20 13:49

Nagyon jó többször elkészíettem! Kicsit változtattam rajta: a fehérjét felverem és a masszába vorosáfonyát teszek, mert a mazsola nem kedvenc a családban. Koszonom, most is éppen készül, már a sütőben van!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2015-08-16 20:45

Köszönettel eltettem, tetszik nagyon - mar csak azert is, mert nincs "agyonkomplikalva" :) A reteslapokat külön-külön nem kell beolajozni? Eleg csak a tetejet?

Üdvözlettel: Marti

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Tue, 2015-08-18 19:01

Örülök, hogy tetszik, próbáld ki bátran. Nem kell minden egyes réteslapot beolajozni.
A sütőtálat elég, meg a tetejét.
Üdv. Gigi

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2015-08-18 20:18

Köszönöm szepen a gyors valaszt - hamarosan kiprobalom, nagyon guszta!
Üdv: Marti

nyiff
nyiff Sat, 2012-11-17 12:43

Nagyon jó recept,sokszor megsütöttük már!Köszi:))

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sat, 2012-09-29 13:01

Igen, hallottam már, hogy van aki külön teszi bele a tojást. Talán akkor "könnyebb" a szerkezete.
Mindenhogy fincsi!

tucsike
tucsike Sat, 2012-09-29 11:07

Kb. 2 hetente én is szoktam csinálni -mazsola nélkül- de én a fehérjét felverem habnak és ugy keverem bele a töltelékbe. Nagyon finom.

682
réteslap 1 csomag
cérnametélt 20 dkg
tehéntúró 50 dkg
tejföl 3 dl
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 4 db
napraforgó olaj 4 ek
citrom 1 db
mazsola 5 dkg