Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládékrémes diótorta liszt nélkül

Csokoládékrémes diótorta liszt nélkül
Csokoládékrémes diótorta liszt nélkül
110 perc / előkészület: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Príma Konyha régebbi számában akadtam erre a receptre és mivel gluténérzékeny vendéget vártam, kipróbáltam. Nagy sikert arattam vele, nem csak a várt vendégem körében. Nagyon finom torta és mivel az ízvilága igazán ünnepi, jó szívvel ajánlom akár a karácsonyi asztalra is.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A csokikrémhez

Az oldalához

  • 5 dkg dió (őrölt)

ajánlat

Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét. Lisztet nem tartalmaz, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják, ha nyírfacukorral készül, akkor még a Paleolit étrendbe is bekerülhet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a többi cukrot is hozzáadjuk.
  3. A diót a cukros tojássárgájához adjuk az olvasztott, de nem meleg vajjal és a narancshéjjal együtt. Végül a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és a masszát belesimítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 170 C fokon 50-60 percig tűpróbáig sütjük.
  6. A csokoládékrémhez a tejszínt egy lábasban a cukorral kevergetve 2-3 percig főzzük, míg a cukor elolvad benne. Majd a vajat is beledobjuk, és ha ez is elolvadt benne, a kakaót is beleszitáljuk. Csomómentesre keverjük és hűlni hagyjuk, majd pár órára hűtőszekrényben jól lehűtjük. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.
  7. A tortakorongot lapjában három részre vágjuk. A csokoládékrémet négy részre osztjuk.
  8. A tortalapokat ezzel megkenve egymásra illesztjük. Az oldalát is bekenjük krémmel, majd darált dióba hempergetjük.
  9. Végül a tetejére is rákenjük a krémet, csillagcsöves habzsákból díszíthetjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 51 953
elküldve: 59
receptkönyvben: 653
elkészítve: 18/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubigabi

Mióta szakács: 2010.04.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

lisztmentes csokitorta, csokoládétorta, tejszínes csokitorta liszt nélkül

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pekababa
pekababa Sat, 2016-01-23 17:57

Az ízek nagyon jók, de sajnos a krém nekem sem sikerült, pedig a mínuszban pihentettem több mint 5 órán át. a felveréstől kicsit sűrűsödött, de nem lett töltő-krém, még úgy is kifolyt. Egy csomag puding mentette meg a tortát :( elég elszomorító élmény főleg kezdőknek, pedig könnyűnek van írva :((

kisskriszta
Kisskriszta / kisskriszta Fri, 2015-11-13 17:08

Nagyon jól hangzik ez a recept, holnap megcsinálom én is :) én minden krémhez használok zselatin fixet, nem bízom a véletlenre, mert ritka szerencsétlen vagyok tortakészítésből :D majd írok, milyen lett!

andrea_89
andrea_89 Sat, 2013-08-31 15:34

Csatlakozni szeretnék az előttem szólóhoz, a krém leírása hibás, egyszerűen nem keményedik meg. Idő-és pénzpazarlás ez a recept, nem ajánlom senkinek.

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sat, 2013-11-30 18:53

Kedves Andrea! Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a krém. Átnéztem a receptet és nem hibás a leírás. Nem tudom mit rontottál el, de hidd el már jó párszor elkészítettem és még mindig sikerült. A családom nagy kedvence.

matpet
matpet Tue, 2012-12-25 13:06

Megcsináltam, és nekem nagyon nem lett jó. A krém folyt, és akármit csináltam nem lett kemény. A tésztát 3 részre vágtam, de amikor össze akartam illeszteni darabokra esett...:(

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sun, 2013-12-22 23:41

A krémet legalább egy éjszakára hűtőbe kell tenni, hogy a vaj visszaszilárduljon. Már sokszor csináltam.

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Mon, 2012-12-17 12:50

Ez nagyon guszta, biztos elkészítem. Gratulálok! Az lenne a kérdésem, hogy sima tejszínnel is készíthető szerinted?
köszi,

Andi

714
tojás 7 db
xilit 18 dkg
dió 36 dkg
vaj 18 dkg
narancshéj 1 ek
főzőtejszín 3 dl
xilit 25 dkg
vaj 35 dkg
cukrozatlan kakaópor 8 dkg
dió 5 dkg