r
Nosalty Logó

Halas terrine

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Halas terrine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 262 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 788 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 262 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    460 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 788 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    544 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halról jól leitatjuk a nedvességet, csíkokra szeleteljük és enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. Rugós fejű habverővel simára keverjük a tojásokat, a tejszínt, a mustárt, a sűrített paradicsomot, kevés sót és borsot, majd hozzákeverjük a halcsíkokat is.
  3. 30x12x7 cm-es sütőpapírral bélelt püspökkenyér sütőformába öntjük és 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt, 5-6 órára hűtőbe tesszük, hidegen szeleteljük és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x12x7
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7835
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

Készülhet tőkehalfiléből is! Megjegyzés: Ha fagyasztott halat használunk, akkor felengedés után tenyerünk közt jól nyomkodjuk ki a filékből a vizet!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hihetetlen gyorsan és egyszerűen elkészíthető halétel!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Mignon! Most tettem a süt?be sülni...nagyon kíváncsi vagyok! Rossz nem lehet mert minden hozzávalóját nagyon szeretem. Ha elkészült beszámolok! :) Apropó, nagy gond, ha nem tesszük h?t?be hanem kih?lés után még melegen megkóstoljuk?

saxo

  Szia! Milyen lett? Én is megcsinálnám.

Törölt felhasználó

Kedves Saxo! Mivel még melegen ettük (gyorsan be kellett lapátolni indulás el?tt), így elég habos lett és kissé képlékeny halmazállapotú. Nem lett rossz, de szerintem biztos nem véletlen, hogy hidegen kell fogyasztani! Üdv, Ági

Mignon

Kedves Ági! Én is örülök, hogy megírtad, hogy milyen lett. Azon csodálkozom, hogy habos lett... én melegen sem tapasztaltam ilyet. Az állaga h?lés után (ha megsült jól), biztos nem lett volna annyira laza. Remélem azért nem szegte kedvedet és egyszer elkészíted még újra és hidegen is megkóstoljátok. Kedves "Saxo"! Kíváncsi vagyok a te tapasztalataidra is, várom majd a beszámolót róla. Üdv: Mignon

kicsivik

Vannak ételek/receptek, amelyekbe els? pillantás után szerelembe esek. Néha már a neve vagy a fotója is elég, hogy azt érezzem, ezt azonnal, de legalábbis minél hamarabb el kell készíteni, ki kell próbálni, meg kell ízlelni. Na, pont így jártam Mignon halas terrine-jével is! Egyszer? fagyasztott hekkfilét használtam, friss t?kehalról és lepényhalról csak álmodozom egyenl?re. Párolt zöld hüvely? zöldbabot tálaltam hozzá és egy rögtönzött gyömbéres-almás öntetet. Fantasztikus hármas! Eddig azt hittem, mártásokat készíteni bonyolult, id?igényes, pepecs meló, de NEM! Kedves Mignon, biztos vagyok benne, hogy nem fogsz megharagudni, ha itt megosztom a már említett szósz leírását, hátha valaki más is kedvet kap hozzá! Gyömbéres-almás szósz hozzávalói 4 f?re: 3 gerezd fokhagyma friss gyömbérb?l egy akkora darab, ami a 3 gerezd fokhagymával kb megegyezik méretre 2 ek olaj 2 nagyobb alma 1 dl fehérbor 2 ev?kanál paradicsomlé (a terrine-hez kellett már bel?le, és nagyon szép lazacos színt ad a mártásnak) só, ?rölt bors, ?rölt koriander 2 dl f?z?tejszín Elkészítés: A gyömbérdarabot felkockázom, és a fokhagymagerezdekkel együtt mozsárban összezúzom. Mozsár híján le is reszelhetjük, csak vigyázni kell majd a pirításnál, mert így könnyen odakaphat. Serpeny?ben olajat hevítek, 2-3 perc alatt alacsony lángon illatosra pirítom rajta a gyömbért és a hagymát. Félrehúzom a t?zr?l, a meghámozott almákat kisebb kockákra vágom, felöntöm a deci borral, paradicsomlével és visszateszem a t?zre. Óvatosan sózom, borsozom, mehet a koriander is. Amikor az alma félpuha, hozzáadom a tejszínt, összerottyantom. Átöntöm egy mélyebb tálkába, adok hozzá kevés citromlevet és indulhat a botmixerrel történ? pépesítés. Megkóstoljuk, szükség szerint utána ízesítjük. Az állaga könny?, habos, és olyan finom, hogy akár magában is be lehetne kanalazni az egészet. Jó étvágyat, teli tányért! Üdv, Viki

Mignon

Kedves Viki! Maximálisan egyezik a véleményünk! Sokszor elolvasok egy receptet és alig tudom magam visszafogni, hogy ne menjek a konyhába rögtön elkészíteni. Én is azonnal szeretném érezni az illatát, ízét, élvezni az elkészítés pillanatait! Örülök, hogy ez a recept ennyire megtetszett neked és ízlett is a végeredmény! A szósz nagyon finom lehet, ígérem kipróbálom. Legközelebb készíts róla egy fotót és úgy töltsd fel a receptet, akkor biztos még többen olvassák és kedvet kapnak ehhez a finomsághoz! Köszönöm az üzenetedet, üdvözöllek: Mignon

kicsivik

Képzeld Mignon, épp annyi maradt a tegnap ebédre elkészített finomságból, hogy egy "csendéletet" még össze tudtam hozni egy fotó erejéig. Amíg nem jelenik meg a recept, nem lehet megosztani, de majd pótolom. További kellemes hétvégét kívánok! Viki

Mignon

De jó! Kíváncsian várom! :) Üdvözöllek: Mignon

kicsivik

Itt megtalálható a sokat emlegetett almás-gyömbéres szósz: http://www.nosalty.hu/recept/gyomberes-almas-szosz-halakhoz

Törölt felhasználó

Hát ez szenzációs! Én lazackonzervb?l csináltam, és csak 28 percig sült, de még melegen is teljesen kezelhet? és nagyon finom volt! Köszi a receptet!

Mignon

Én köszönöm neked a visszajelzést, igazán örülök a recept sikerének! :) További szép napot, üdvözöllek: Mignon

mamuka

Kedves Mignon! Halból elkészítettem a receptedet,nagyon finom volt. Viszont arra gondoltam,hogy csirkemellb?l vajon elkészíthet? lenne ugyanígy? Köszi a választ. Éva

Mignon

Kedves Éva! Biztos nagyon finom csirkemellb?l is, egy próbát szerintem megér! :) Örülök a recept sikerének, köszönöm visszajelzésedet! További jó sütés-f?zést, üdvözöllek: Mignon

mamuka

Kedves Mignon! Köszönöm a választ,ki fogom próbálni. :))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek